tűzvédelmi biztonság

2019.09.29. 07:05

Önnek van már porral oltója?

Rövidesen három palotavárosi lakásba új tűzvédelmi eszköz kerül. Aztán újabb hetvenháromba. Bajmegelőző, lakossági tűzvédelmi út elején jár Székesfehérvár.

Majer Tamás

A tűzvédelmi bemutatókon közterületen modelleztek lakástüzeket kiváltó okokat Fotó: FMH-archív

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke és Viza Attila önkormányzati képviselő, közbiztonsági tanácsnok tartott pénteken közös tájékoztatót és nyereménysorsolást.

Koppán elmondta, egyesületük nyáron megtartott öt palotavárosi tűzvédelmi bemutatóján közterületen modelleztek lakástüzeket kiváltó okokat. Mindig mutattak jó és rossz választást, hogy szabad, s mitől rémület a tűzoltás! Például égő zsiradékot tűzoltótakaróval bölcs elfojtani, vízzel semmiképpen! A serpenyőben gyúló tűzre, a lobogó olajra vizet loccsantva fokozzuk a bajt! Ilyen esetben

2 deciliter víz több méter magas lángot növeszt! A tűzoltótakarón kívül porral oltó készüléket és füstérzékelőt mutattak volt be a nézőknek.

A tűzvédelmi bemutatókon közterületen modelleztek lakástüzeket kiváltó okokat
Fotó: FMH-archív

A bemutatókon kérdőíveztek is, tűzbiztonságról szóló kérdéseket tettek fel, hogy megtudják, milyen módon érdemes folytatniuk oktató sorozatukat. Az elnök arról is beszélt, üdvös volna, ha minden lakásban lennének tűzvédelmi eszközök. Ezt elősegítő támogatási rendszert forszírozott.

A tájékoztató után a kérdőívet kitöltők között Viza Attila kisorsolt három tűzvédelmi eszközt, majd szándéknyilatkozatot tett, miszerint a kérdőívet kitöltő további 73 fehérvári is térítésmentesen – önkormányzati támogatás révén – jusson egy választott tűzvédelmi eszközhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában