Biztonságpolitika

2017.09.23. 07:00

A rafinált kvóta – Nógrádi György előadása Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR A biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük előadása előtt. Nógrádi György az FMH rendelkezésére állt.

Nagy Zoltán Péter

- Ha az unió mégiscsak ránk kényszerít valamilyen kvótát, akkor újra megtelhet a bicskei tábor?

- Ennek a valószínűsége minimális. 1. Az EU-ban egy állam teljesítette a kvótát, ez Málta. 2. A bírósági döntés nem kötelező Magyarországra nézve. 3. Jelenleg ott tartunk, hogy az európai közhangulat ugyan megváltozott, de ez a változás valójában sokkal lassabb. Ez azt jelenti, Magyarország célja továbbra is az, hogy ne jöjjenek ellenőrizetlenül emberek, mert objektív okok miatt nem tudnak integrálódni, és ezek a bevándorlók igenis terror-fenyegetettséget jelentenek. Martin Schulz azt mondta, hogy a Németországban élő törökök maximum 5 százaléka szélsőséges. Hát 4 millió ember 5 százaléka 200 ezer ember – nincs az a titkosszolgálat, amelyik ezt nyomon tudja követni. A magyar politikát az idő igazolta, ma pedig már a spanyol, francia, olasz és német vezetés is azt mondja, amit mi, jelesül, hogy Líbiában kell kezelni a dolgokat. Lezárva: a játszma elején vagyunk tehát, ami még nem lefutott.

- Ezek szerint a visegrádi négyek bővülnek?

- A visegrádi négyek mellé egyre többen akarnak felsorakozni: ezt a politikát követik a skandinávok, a románok, az osztrákok, és említsük meg: vasárnaptól új helyzet lesz, létrejön egy új kormány Berlinben.

- Valószínűleg Merkel győz, mégis új kormány lesz. Mit várhatunk a németektől?

- Magyarország legfontosabb szövetségese Berlin volt, van és lesz! Nekünk a németekkel ki kell jönni! Merkelnek el kell döntenie, kivel lép koalícióra, de minden változatnak sok az előnye és a hátránya.

 

A Magyar Kormány támogatja a kopt keresztényeket, egyáltalán a keresztényeket. Ez nem tartozik a kvótába?

Igen is, meg nem is. A kvóta lényege, hogy Görögországból és Olaszországból kell embereket átvenni! Ebben az egyiptomi koptok nincsenek benne. A magyar politika célja láttatni, hogy a határkerítéssel nem Magyarországot, hanem Európát védjük, és az hogy nagyon sok kereszténynek Magyarország segítséget nyújtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában