A nap vége felé még a kincsesláda is kinyílt!

2019.11.20. 11:30

Lila dalra kelt gyerekek – Családi napot tartottak Enyingen

Az immár hagyományos novemberi családi nap alapelemei változatlanok, a szervezők mégis igyekeznek minden évben új színt vinni a rendezvénybe. Na, nem a lilát cserélik le – az állandó!

Szanyi-Nagy Judit

Idén héliumos luftballon helyett lila lámpással tértek haza a családok – az utat mutató fény emlékeket is őriz Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A legutóbb november 19-én, kedden tartott családi nap – most már negyedik alkalommal – a november 17-ei koraszülöttek világnapjához kapcsolódott. Lila ruhába bújtak az önkéntesek, valamint a szervező Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézménye és a Lurkó Kuckó Egyesület munkatársai, de díszítőelemként lila lufik és lila papírcipőcskék is színesítették a teret.

Idén héliumos luftballon helyett lila lámpással tértek haza a családok – az utat mutató fény emlékeket is őriz
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

László Péterné szervező hangsúlyozta: számára külön öröm, hogy mostanra már nemcsak a kollégái, a segítők, de egyre több gyermek is lila ruhadarabot viselt. Apropó, gyermekek: ők lényegében kivétel nélkül kötődnek a szakszolgálathoz; nem feltétlenül koraszülöttek, de fejlesztést igényelnek.

Állandó elemként idén is előkerültek a saját „kellékek”: a golyófürdő, az óriáslabda, az alagút, a mászókák és egyéb képességfejlesztő eszközök. Sztárvendégként a Kifli zenekar (és Szabó Leslie) érkezett a családi napra, akikkel kapcsolatban érdemes kiemelnünk: már szeptembertől, a program szervezésének kezdetétől tudható volt, hogy fellépődíjukat az enyingi Hosszú Levente gyógykezelésére ajánlják fel. Az összeget még a szükséges 700 millió forint összegyűlte előtt elutalták a családnak.

A zebrákból, cicákból, unikornisokból egyhamar kalózok lettek a Kifli zenekar által
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Vissza a rendezvényhez: produkciójuk megmozgatta a gyermekeket, műsoruk legvégén pedig saját kincsesládájukat is feltárták. A jó hangulatot tovább fokozta a fotókeret és az újonnan érkező két torta – mindegyik Vései László keze munkáját dicséri –, egyik fehér, másik lila színben. Mellette kalács és sajtos péksütemény is fogyasztható volt – ezek mind felajánlásként érkeztek a művelődési házba.

Az út pedig innen haza már egy lila lámpással vezetett, így a gyermekek megtarthatták emlékül a környezettudatos ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában