Történelmet írtak

2019.09.30. 17:30

Harmincesztendős az Albatrosz Repülő Egyesület

Szombaton nem a repülőtéren, hanem a Városháza dísztermében találkoztak azok, akiknek köszönhetően nemcsak repülőmúltjára, de jelenére és ígéretes jövőjére is büszke lehet Székesfehérvár.

Tihanyi Tamás

A városházán ünnepelték a jubileumot

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Az ok ünnepi: a legtöbbeknek a légi parádék szervezésével ismertté vált Albatrosz Repülő Egyesület idén 30 éves. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte: ha csak arra gondolunk, hogy tevékenységükkel megmentették a börgöndi leszállópályát a repülésnek, már azzal beírták magukat a város történelemkönyvébe. Az egyesület több mint kétezer aláírást gyűjtött össze azért, hogy még a kormánydöntés előtt kezdődjék el a repülőtér infrastrukturális fejlesztése.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A repülőtér a mellette lévő ipari parkkal kiváló fejlesztési lehetőség.

A városházán ünnepelték a jubileumot
Fotó: Simon Erika / ÖKK

A nagy fejlesztést önerőből nem tudja megvalósítani a város, de addig is helyi összefogással el lehet indulni egy kisebb irányába, mondta a városvezető. Szilády Dezső, az Albatrosz elnöke felidézte, a szervezetet olyanok hozták létre és éltetik, akik nem feledték elkötelezettségüket. Közelebbi céljuk, hogy a város támogatásával behozzák a lemaradást az ország többi hasonló légibázisához képest, ám ehhez hangárra és kiszolgálólétesítményekre van szükség. Az előkészítés megkezdődött. Aztán következhet a kormánydöntést követő fejlesztés, melynek végén egy üzleti és sportcélú repülőtér épül fel Börgöndön.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Az ünnepségen elismeréseket is átadtak: Viza Attilának, Varga Viktornak, Hegyháti Zoltánnak, Kiss Tibornak, Ládás Károlynak, Mészáros Györgynek, Nagy Attilának, Krizsán Goránnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában