sokat tanulhattak tőle

2019.08.15. 07:15

Festés és önbizalom – Simon M. Veronika több városban is festőkurzust tartott

Júniusban Csetényben és Fehérvárcsurgón, júliusban Szabadegyházán, míg augusztusban Polgárdiban szervezett Örömfestést Simon M. Veronika festőművész.

Janóné Ildikó, FMH

A fiatalok rengeteget tanultak a festéskor Fotó: Janóné I.

Júniusban Csetényben és Fehérvárcsurgón, júliusban Szabadegyházán, míg augusztusban Polgárdiban szervezett Örömfestést Simon M. Veronika Munkácsy- és Szent István-emlékérmes festőművész, aki a székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi egyesület által támogatott árva gyermekeket is hívott a 4-5 órás együtt alkotásra.

Veronika tanításával és segítségével olyan képet festettek a gyerekek, amelyről álmodni sem lehetett volna, hogy el tudnak készíteni. Az 5–15 éves gyerekek sokat tanultak a művészetről: vázlat készítését, a festékek felvitelét, különböző technikákat, színkeverést, a fény és árnyék játékát.

A fiatalok rengeteget tanultak a festéskor
Fotó: Janóné I.

A tartalmas időtöltésen, a jó társaságon és a remekül sikerült képeken kívül még kaptak valamit, ami az életükhöz nagyon szükséges. Önbizalmat, megerősítést, hogy képesek olyan dolgot alkotni, amiről nem is gondolták. Igazi Örömfestés volt hát ez a négy nap a vakáció napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában