Kedvező volt a 2017-es év

2018.06.21. 11:35

Fejér megye borai versenyeztek Agárdon

Rendkívül jó évjárat a 2017-es, amely jól érződik abban az 56 tételben is, melyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara második Fejér megyei borversenyén kóstolhatott a neves zsűri.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Fejér Megyei Szervezete, együttműködve a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvánnyal meghirdette a 2. NAK Fejér megyei borversenyt, amelyen Fejér megye bortermelői és pezsgőgyártói vehettek részt. A verseny zsűrizésére csütörtökön került sor Agárdon, az L. Simon borászatban, ahol a házigazda L. Simon László a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: a versenyre a Fejér megyében termelt szőlőből készült palackozott, illetve palackozásra szánt, címkével ellátott borokkal, valamint a megyében lévő borászati üzemekben készült gyöngyöző borokkal, pezsgőkkel nevezhettek. A sok év kihagyás után újra megrendezett versenyre a megye vezető borászainak és borászatainak többsége nevezett. A szakmai zsűri – melynek elnöke Nyitrainé Sárdy Diána, a Szent István Egyetem Borászati Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, társelnöke pedig Mészáros Kálmán, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatója – 56 tétel értékelését végezte el.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Az összes Fejér megyei borvidékről neveztek, elsősorban a móri, a Velencei-tó környéki, lajoskomáromi gazdák neveztek – mondta a házigazda, akinek tapasztalata az a beérkezett minták kóstolása után, hogy a 2017-es év nagyon kedvező volt a borászok számára.

A 2. NAK Fejér megyei borverseny ünnepélyes eredményhirdetése szeptember 22-én, a kápolnásnyéki Halász-kastélyban lesz egy szakmai konferenciával egybekötve. Ugyanekkor avatják fel Richter Ferenc alkotását, a szőlész-emlékoszlopot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában