Időt és fáradságot nem sajnálva segítik társaikat

2020.01.13. 07:30

Elismerték az iváncsai nagycsaládosok munkáját

A jelen lévő önkéntesek közösségi munkáját, befektetett energiáját és elkötelezettségét egy ünnepség keretében köszönték meg az egyesület és a régió vezetői.

Héjj Vivien

A református hittanos gyerekek zenés előadással mondtak köszönetet Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A mintegy tizenkétezer tagcsaláddal működő Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) munkáját éves szinten országosan mintegy ezerötszáz önkéntes segíti. A civil szervezet életében kiemelt szerepet kapnak az önkéntesek, hiszen nagyon kevés, mindösszesen tizenöt fő alkalmazottal működik az intézmény. Az egyesület elnöksége, a helyi vezetők és az ő segítőik is mind önkéntesek.

Molnár Tibor, a település polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: az önkéntesek munkája kiemelkedő feladat, hiszen időt és fáradságot nem sajnálva, munka és a gyerekek mellett segítik a többi nagycsaládos társukat.

A református hittanos gyerekek zenés előadással mondtak köszönetet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepség keretében ötvennégy, az Al-Duna régióban kiemelkedő munkát végző személy teljesítményét ismerték el.

– Nem is léteznénk az önkénteseink nélkül. Ők azok, akik helyben látják, hogy hol van szükségük a családoknak segítségre.

Előadásokat, programokat szerveznek, hogy a nagycsaládosok egymást segítő közösséggé alakuljanak. Mivel ez egy folyamatos, egész éves munka, jó érzés egy kicsit megállni, és köszönetet mondani. Szeretem látni azokat az embereket, akikre egész évben számíthatunk. Jó érzés kezet fogni velük, és megköszönni a munkájukat – fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Hozzátette: mindig a helyi szintű vezetők választják ki, hogy az adott évben kit szeretnének köszönteni, hiszen ők tudják, hogy kinek a munkája érdemel akkora elismerést, hogy azt külön is megköszönjék.

 

A programot a helyi gyermekekből álló néptánccsoport verses-énekes előadása, majd pedig a református hittanra járó tanulók zenés produkciója színesítette.

Végül sor került az önkéntesek személyes köszöntésére, illetve az oklevelek, ajándékok átadására. A családias hangulatú eseményt közös beszélgetés és vendéglátás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában