velencei-tó

2020.03.02. 07:45

Egy időre felejtsük el a műcsalit a tavon

Örömhír a pecásoknak, hogy ismét megszakítás nélkül, 24 órán át lehet horgászni a Velencei-tavon, ám néhány fajra tilalom lépett életbe.

Tihanyi Tamás

A 8 éves, pázmándi Kutai Gergő szép pontyot fogott Fotó: TT

– Az esztendő nyolcadik hetében már szinte kora tavaszi idő fogadta a Velencei-tóhoz érkező horgászokat. A jó idő a halak kapókedvét is meghozta, sokan dicsekedhettek szép fogásokkal – mondta el lapunknak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője. A békéshalazók sok keszeget, kárászt és pontyot zsákmányoltak a tó szinte teljes területén. A csalik tekintetében a csontival, gilisztával megtűzdelt horgok bizonyultak a legeredményesebbnek. A ragadozó halra horgászók többsége süllőt szeretett volna fogni, s többen sikerrel jártak.

A 8 éves, pázmándi Kutai Gergő szép pontyot fogott Fotó: TT

Akik süllőt, balint, sügért próbálnának horogra csalni, március elsején éjfélig még megtehették, utána azonban két hónapos fogási tilalom lép életbe ezekre a ragadozókra az ívási időszak miatt. Ehhez kapcsolódik az a horgászrendi szabályozás, amely szerint a tavon március 2-tól április végéig a tilalommal nem védett ragadozó halra kizárólag természetes eredetű csalival – például csalihallal vagy gilisztával – szabad horgászni, ám műcsalival tilos. Egy kedvező változás is életbe lépett március elsején: e naptól kezdve újra megszakítás nélkül, 0-tól 24 óráig szabad horgászni partról és csónakból egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában