lassan visszaáll a rend

2018.01.08. 12:54

Bejárást tartottak a megújult Távírda utcán

A megújult Távírda utcát vette szemügyre hétfőn Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta: szombaton programot szerveznek a területre.

Bokros Judit

December végén már a régi forgalmi rend szerint, teljes hosszában járható volt a Távírda utca, amelynek felújítása a január 20-ai határidőre lesz teljesen kész.

A hétfői bejáráson Cser-Palkovics András polgármester mellett jelen volt Égi Tamás alpolgármester, valamint Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője.

Középen Böröcz László, Égi Tamás, Nagy Zsolt és Cser-Palkovics András (Fotók: Nagy Norbert)

A polgármester az utca elején még folyamatban lévő munkálatok közepette elmondta: a felújítás a végéhez közelít, így a teljes beruházás január 20-ai határideje tartható. Az összköltség több mint 270 millió forint, ebből 160 millió forintnál többet finanszírozott az unió, a fennmaradó összeget pedig a Víziközmű Fejlesztési Alap, valamint az önkormányzat Saára Gyula-programja biztosította.

Cser-Palkovics András megköszönte az üzlettulajdonosok, kereskedők türelmét, s felhívta a figyelmet arra: január 13-án, szombaton 10 órától programot szerveznek a Távírda utcába, amelyet egyébként a későbbiekben is komolyabban terveznek bevonni a városi rendezvényekbe.

Szombaton egy jégszobrász dolgozik majd a helyszínen, s egy zenekar szórakoztatja a járókelőket.

(Fotók: Nagy Norbert)

A kivitelező útépítéssel foglalkozó alvállalkozójának részéről Böröcz László hozzátette: a legnagyobb kihívás a gyalogos és az autós forgalom melletti munkavégzés volt. Az utcában sávelhúzásokat alkalmaztak a forgalomlassítás miatt, a kialakult járdaszigeteken pedig kerékpártámaszokat helyeznek el. Parkolóhelyből körülbelül ugyanannyi van, mint korábban.

(Fotók: Nagy Norbert)

Az is elhangzott, hogy a szomszédos Kégl György utca felújítása kapcsán folyamatban van a közbeszerzési eljárás, a munkálatok várhatóan tavasszal kezdődhetnek el.

A Távírda utcában működő üzletekben már várják, hogy lezáruljanak a munkálatok. Egy ajándékbolt eladója, Világosi Bernadett például elmondta: a felújítás miatt éppen karácsony előtt esett vissza a forgalmuk, mert akkor dolgoztak előttük a járdán, az útszakaszon. Alapvetően örülnek annak, hogy megszépült az út, s remélik, a vásárlók is visszatérnek hozzájuk.

Egy ruházati üzlet vezetője arról számolt be: hónapokon át mintegy a felére csökkent a forgalmuk, s a napokban érezhető újra, hogy kezdenek jönni a vevők. A szombati rendezvényt üdvözli, akárcsak azt, hogy a jövőben megpróbálják jobban bekapcsolni a Távírda utcát a belvárosi vérkeringésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában