az országalmánál

2019.01.05. 08:00

Gyertyagyújtást szerveznek az üldözöttekért Fehérváron

A Fidelitas székesfehérvári csoportja gyertyagyújtást szervez Vízkereszt ünnepén, vasárnap 17 órakor.

Sági Zoltán

Forrás: Pixabay

Fehérvári akciójukkal a helyi szervezők a Fidelitas által decemberben Budapesten, az Egyetem téren tartott fáklyás megemlékezéshez kívánnak csatlakozni, megemlékezve a­zok­ról a keresztényekről, a­kik hitük miatt áldozattá vagy üldözötté váltak. A szervezők fontosnak tartják, hogy a közvélemény az év minden időszakában gondoljon azokra, akiket hitük miatt hátrányos megkülönböztetések érnek.

Mint a Fides nemzetközi katolikus hírügynökség éves jelentéséből kiderül, 2018 során világszerte bizonyíthatóan 40 keresztényt öltek meg hite miatt: 35 papot, egy szeminaristát és 4 világit. Tavaly majdnem kétszer annyian vesztették életüket, mint 2017-ben, amikor 23 keresztény halt meg erőszakos körülmények között. Földrajzi bontásban a kép a következő: Afrikában 19 papot, egy szeminaristát és egy világi misszionáriust öltek meg; az amerikai kontinensen 12 papot és 3 világi hívőt gyilkoltak meg Mexikóban, Kolumbiában, Nicaraguában, Venezuelában, Ecuardorban, El Salvadorban és Peruban; Ázsiában 3 papot gyilkoltak meg a Fülöp-szigeteken és Indiában. Európában egy papot öltek meg, Németországban.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában