Három szervezet kétnapi munkája

2019.06.28. 07:35

A patakká vált út esete Polgárdi és Kőszárhegy között

A Táci út szinte patakká alakult szombaton, és hordalékkal terítette be a 7-es főutat és a mellette húzódó járdát. A haváriaszerű esőzés során a legnagyobb károkat a Szár-hegy zúzalékos borítású utcái szenvedték el.

FMH

Tálas Ferencné panaszüggyel kereste meg lapunkat: a lakók a rendkívüli esőzés nyomán kialakult állapotok miatt a megoldást kérték számon… Azaz kérnék számon, de nem igazán tudják, hogy kin. A Táci út határút Polgárdi és Kőszárhegy között. Az út tulajdonosa a Magyar Állam, a tulajdonjogokat és kötelezettségeket az Agrárminisztérium a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet útján gyakorolja – mondta el Nyikos László, Polgárdi polgármestere. A házak, ahogyan a szőlőhegy többi része is, zártkerti ingatlanok. E területeken számos problémával szembesül az önkormányzat, hiszen a lakhatási feltételek hiánya ellenére egyre többen költöznek oda, viszont a település lehetőségei korlátozottak a külterületek fejlesztésének tekintetében.

A Táci út szinte patakká alakult szombaton Fotó: közösségi oldal

– Mindezek ellenére hétfőn azonnal intézkedtünk. Köntös Zoltán alpolgármester 45 tonna, két különböző frakciójú követ rendelt a bányából, hogy az út járhatóságát biztosítsa. Délután fél hatra a követ munkagéppel elterítették, szintet készítettek a kimosott részeken – hangsúlyozta Nyikos László.

Amint Borján Péter, Kőszárhegy polgármestere megkeresésünkre kifejtette: szeretnék megszerezni a Táci út tulajdonjogát, amit követően pályázati forrásból meg tudnák oldani a kritikus szakasz megfelelő csapadékvíz-elvezetését.

– A haváriaszerű esőzés után három különböző szervezetnek két nap alatt sikerült a legsürgősebb beavatkozásokat összehangoltan megtenni – tette hozzá Borján Péter. – Kőszárhegy a főútról összegyűjtötte az iszapot és a hordalékot, a közútkezelő elszállította a munkagéppel felszedhető részeket, Polgárdi pedig zúzott követ vitt a területre, és azt munkagéppel megprofilozta. A főút kerékpársávjában és a járdán található iszapot igyekszünk mielőbb feltakarítani, de jelenleg nehézséget okoz, hogy nincs hozzá saját munkaerőnk.

Vezető képünk: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában