Kosárlabda

2013.12.03. 18:42

Férfi kosárlabda Európa Kupa: kikapott a Fehérvár

Székesfehérvár - A férfi kosárlabda Európa Kupában az Alba Fehérvár kedden az ukrán Himik Juzsnyij otthonában lépett pályára. A találkozón a hazaiak magabiztosan győztek.

Matók János

Partiban lesz-e az Alba Fehérvár, avagy sem? Netán bravúros győzelmet arat? Ez volt a kérdés az ukrajnai mérkőzés előtt. Amely után nincs miről vitatkozni, hiszen a papírforma nem borult fel.

Carlos Frade – akár csak a Kecskemét elleni bajnokin –, a letámadást helyezte előtérbe, így Somogyi kimaradt a kezdő ötösből. Az Albáé volt az első támadás, de két hazai kosarat láthattunk, majd Szanatinak köszönhetően már a Fehérvár vezetett 6-4-re. Fordított a Himik, MoorJuhos e triplája jókor jött, majd az időközben beállt Somogyi 11-11-re alakította az állást, de Freimanis, majd Gatens triplájával ellépett a Himik, s az első negyedet 7 pontos előnnyel zárta. Kihagyott helyzetek, bosszantó eladott labdák – nem sikerült közelebb kerülni a hazaiakhoz, igaz, a jó védekezésnek köszönhetően a Juzsnij sem tudta jelentősen tovább növelni az előnyét, de csak egy ideig. Mert aztán 14 ponttal csak megléptek a hazaiak, s ezen a 2. negyed lefújása előtt Kemp triplája kozmetikázott.

A szünet után Somogyi kosara volt az első pozitív jel, majd az elkövetett hibákat kihasználta a Juzsnij. a tripláinak is köszönhetően a vendéglátó fokozatosan növelte az előnyét, amely az utolsó negyed előtt már tekintélyessé vált. Túl sok örömük nem volt a látottakban az Alba fanatikusainak. Mert néha úgy tűnt, a palánkok alatt zöld színűre festett körte, mintha „elvakította" volna a vendégcsapat játékosait. Végül a mérkőzésen az Alba Fehérvár súlyosnak mondható vereséget szenvedett, de egye fene, ebből is tanulhat, tapasztalatot szerezhet az EK-ban újonc csapat. Elvégre csak a papírforma érvényesült, sajnos.

Himik Juzsnyij Alba Fehérvár 81–52 (23–16, 14–9, 26–13, 18–14)

Juzsnyij, 1000 néző. Vezette: Andrej Jersan (szlovén), Igor Dragojevics (montenegrói), Josip Radojkovics (horvát),

Himik Juzsnyij: Delaney 14, Pustovij 3, Popov, Shuler 3/3, Travis 9/3, csere: Rjabcsuk 3/3, Zavadszkij 4, Freimanis 14/6, Prokopenko 3/3, Gatens 17/15, Kovalenko 9/3, Konyev 2. Vezetőedző: Karlis Muiznieks.

Alba Fehérvár: Szanati 2, Hobbs 11/3, Moore 7/3, Tóth N. 3, Juhos 4, csere: Somogyi 20, Kemp 5/3, Olah, Tóth P., Supola, Blaskovits. Vezetőedző: Carlos Frade.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!