Kézilabda

2014.03.09. 18:00

EHF-kupa: elődöntős a Fehérvár KC

A női kézilabda EHF Kupában a Fehérvár KC a negyeddöntő visszavágóján, hazai pályán legyőzte az U Jolidon Clujt, így kettős győzelemmel verekedte be magát a legjobb négy közé.

Káldor András

Fehérvár KC – U Jolidon Cluj (román)
24-21
(17-12)

Székesfehérvár, 800 néző

Vezette: Ilieva, Karbeska (macedónok)

Fehérvár KC: KISS É. – Azari, HORVÁTH B. 5, Hajduch 1, EMBEROVICS 2, Tilinger 2 (1), Vaszari 3. Cs: Trimmel (kapus), MAYER 4, Siti E. 4, Herr A. 3, Kazai. Edző: Pal Oldrup Jensen

U Jolidon Cluj: Enache – Florea 1, POPA 10 (4), Ani Senocico 2, CHINTOAN 1, Vintila 2, Mihai. Cs: Mazarean (kapus), Laslo, Ivan 1, Cirjan 1, Paraschiv 2, Tetean 1. Edző: Pasca Horatiu

Az eredmény alakulása: : 6. p.: 2-2, 12. p.: 7-3, 18. p.: 13-5, 24. p.: 15-9, 28. p.: 17-10, 34. p.: 17-13, 40. p.: 18-15, 46. p.: 20-16, 52. p.: 21-19, 58. p.:23-21.

Hétméteresek: 1/1, illetve 5/4

Kiállítások: 6, illetve 8 perc

Továbbjutott: a Fehérvár KC 52-42-es összesítéssel.

Nem kis feladat várt a fehérvári lányokra a sorozat negyeddöntőjében, hiszen az FTC szombati KEK-ből való kiesésével, az Audi ETO KC mellett a kolozsváriak legyőzésével  képviselhetik a magyar női kézilabdát a nemzetközi porondon. Aránylag tetemesnek mondható idegenben szerzett hétgólos előnyük minden okot megadott a bizakodásra, és tényleg reménykedni lehetett abban, hogy a csapat ezen az összecsapáson, az általa „üzemeltetett“ vidám parkban a hullámvasúton elindul felfelé, és az előző, Debrecen elleni meccsen tapasztalt zuhanást ezúttal elkerüli. Nehezen melegedtek be a csapatok, és a vendégek zárt védekezése az első percekben kisebb gondot okozott. Aztán a 9. percben Vaszari Virág második találata után először volt kétgólos a hazai előny, és innentől már beindult az FKC szekere.



Formás akciókat vezettek, Mayer Szabina beállóban őrületbe kergette a román belső védőket, míg a lerohanások is rendre góllal zárultak. 8-3-nál időt kért Horatiu Pasca, és ezzel valamelyest helyrerázta csapatát. Más kérdés, hogy továbbra is dominált a Fehérvár, és egyre másra vezette eredményes támadásait. Egyetlen vendégjátékos, Laura Popa tudta velük a lépést tartani, és hétszer talált be a szünet előtt. Az FKC-ből különösen Horváth Bernadett volt elemében, egymás után kétszer is lerohanásból vette be a román kaput, de a saját posztjáról is eredményes volt.

„Megérdemelten jutottunk tovább, az első félidőben nagyon jól védekeztünk, lerohanásokból gólokat tudtunk lőni, a támadásunk is összeállt. A szünet után nem játszottunk hatékonyan, védekezünk is felpuhult, támadásaink akadoztak, igazság szerint el is fáradtunk.“ Hát igen, a pihenő kifejezetten nem tett jót hazai oldalon. A hullámvasút elindult lefelé, és 9 perc 22 másodperc telt el úgy a második félidő kezdetétől, hogy nem dobott gólt az FKC. Pedig előtte alaposan bemelegítették mindkét hálóőrt, nem győzte két-három gólonként cserélni őket edzőjük. Szép lassan feljöttek a vendégek egy gólra, és Floriana Chintoan találata után már-már felrémlett, hogy akár ki is egyenlíthetnek. Bár a továbbjutás nem volt veszélyben, de a végén azért még megrázták magukat a lányok, és készülhetnek a dán Esbjerg elleni folytatásra az elődöntőben. Pal Oldrup Jensen is értetlenül állt a csapat második félideji teljesítménye előtt. „Addig játszottunk jól, amíg összeszedetten, koncentráltan hajtottunk, utána, hogy mi történt nem tudom. Mindez nagy valószínűséggel a fáradság, megelégedettség számlájára írható, és egyértelműen úgy érezték a lányok, hogy kontrolálják a meccset. Ezen feltétlenül javítanunk kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!