Hírek

2016.01.08. 12:32

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül a Vörösmarty téri őrjöngő (frissítve)

Harminc napig biztosan nem találkozunk Székesfehérvár utcáin az őrjöngő férfivel. A Vörösmarty téri garázda gyanúsított letartóztatását ugyanis a bíróság - az ügyészi indítvánnyal egyezően - elrendelte, és annak végrehajtása helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI-t) jelölte ki.

Buthy Lilla

Ahogy arról korábban hírt adtunk, több embert is megütött egy dühöngő férfi december 30-án, amit egy autós videóra vett. Szerda délután a férfit bevitték a kapitányságra a rendőrök, ahol a 41 éves helyi férfit a nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

Pénteken 13 órakor rabláncon hozták a férfit a rendőrök a bíróság épületéhez. A folyosón végig lesütött szemmel ült a padon, nyugodtan várakozott.

Mint megtudtuk, a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölt majd.

14:15 A döntés nem jogerős

Jászberényiné Király Teodóra sajtószóvivőtől megtudtuk, az ügyészség garázdaság vétsége miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását figyelemmel arra, hogy erőszakos jellegű bűncselekmények miatt korábban büntetőeljárások voltak vele szemben folyamatban, jelen cselekményét is büntetőeljárás hatálya alatt állva, annak dacára követte el, ezért esetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

Előzmények:
https://www.feol.hu/hirek/orizetben-az-orjongo-ferfi-1746487" target="_blank"
https://www.feol.hu/hirek/beteges-tortenetek-az-orjongo-ferfirol-keressuk-az-aldozatait-1746202" target="_blank"
https://www.feol.hu/video/video-egy-duhongo-ferfi-tamadt-meg-fenyes-nappal-tobb-embert-szekesfehervaron-1745734" target="_blank"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!