Hírek

2016.12.01. 20:00

Megújult a rendelő Balinkán, ahol mindenből kettő van

Balinka - A község két településrésze egymástól több kilométerre található. Ezért - leszámítva a polgármesteri hivatalt - mindenből kettő van.

B. Kiss László

Ünnepélyes keretek között adták át Balinka balinkai településrészén a felújított orvosi rendelőt. A községben a polgármesteri hivatalra, valamint a két településrész - Balinka, illetve Mecsér - orvosi rendelőjére is ráfér a felújítás. Annak, hogy mégis a balinkai rendelővel pályáztak, az volt az oka, hogy mindhárom közül ez volt a legrosszabb állapotban - mondta el az átadás alkalmával Wéninger László polgármester.

Az elöljáró szavaiból kitűnt, hogy az önkormányzat mindenkor törekedett arra, hogy a fejlesztések egyenlő arányban valósuljanak meg a két településrészen. A balinkai rendelő felújítását is két mecséri utca burkolatának közel 20 millió forintért történt felújítása előzte meg 2014-ben.

Tizenhatmillióból újították fel a balinkai rendelőt. A képen Wéninger László az átadóünnepségen
Fotó: önkormányzat

A balinkai orvosi rendelőre egyébként 12 millió forintot nyert az önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán. Ezt az összeget több mint 4 millió forinttal egészítették ki annak érdekében, hogy a pályázat által nem támogatott, de a rendelőhöz kapcsolódó fontos beruházásokat teljes körűen elvégezhessék.

Wéninger László a felújított rendelő átadásán jelentette be, hogy további 10 millió forintot nyertek egy másik pályázaton, melyet azon önkormányzatok számára írtak ki, amelyektől nem kellett adósságot átvállalnia az államnak.

Ezt az összeget a balinkai falurészen, az Erdősor utca aszfaltozására fordítják.

A polgármester beszédében továbbá köszönetet mondott Törő Gábor országgyűlési képviselőnek a hatékony lobbizásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!