Hírek

2010.07.22. 02:26

Gyümölcsünnep Dinnyésen

Dinnyés - A gárdonyi önkormányzat, a könyvtár, a kulturális központ és a helyi TDM szervezet közösen szervezi a programot.

Kovalcsik Katalin

Bár az érdekes gyümölcsnap csak július 31-én lesz a dinnyési Hagyományőrző Központban, mégis érdemes róla szólni. A szervezők közösen a civil szervezetekkel egész napos rendezvényt képzelnek el, amelynek minden mozzanata a gyümölcsök köré szerveződik. Elképzeléseik szerint lesz kedvezményes gyümölcsvásár, közös lekvárfőzés, szörpkészítés, receptek cseréje, ismeretterjesztő előadás a hazai hagyományos gyümölcsfajtákról, a házi feldolgozás, a tartósítás módszereiről.

A nap során a gyerekek játszóháza is a gyümölcsökre épül, kiválasztják a legszebb kompozíciót. Az érkező családok, baráti társaságok akár megfőzhetik ebédjüket, bérelhetnek főzőhelyet. A színpadon dinnyési és környékbeli hagyományőrző csoportok fellépése színesíti a napot, az este pedig egy fergeteges Los Andinos koncerttel zárul.

A részletes programról az érdeklődők Gárdony város honlapján és a Tourinform irodában is találnak információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!