Hírek

2017.09.03. 20:40

Kemény nyolc hónap lesz - Kampánynyitó fórum Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR Szeptember 2-án tartotta kampánynyitó fórumát a Fidesz-KDNP. Az Öreghegyi Közösségi Házba érkezők a Fidesz tanácsadójával, Rákay Philippel és Vargha Tamás honvédelmi államtitkárral, Fehérvár országgyűlési képviselőjével találkozhattak.

Szanyi-Nagy Judit

Szeptember 2-án tartották azt a kampánynyitó fórumot, melyen Rákay Philip, a Fidesz tanácsadója, valamint Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője vett részt.

Áder János köztársasági elnök várhatóan januárban írja ki a választások pontos időpontját, amely áprilisra, de akár májusra is eshet. - Nagyon kemény nyolc hónap lesz ez - mondta Rákay Philip, a Fidesz tanácsadója a kampányidőszakról -, hiszen a tét óriási: nem mindegy, milyen országban fogunk élni 2018 tavasza után. Emellett, függetlenül attól, hogy a közvélemény-kutatások szerint a jelenlegi kormánypártok jól állnak, nem szabad félvállról vennünk a kampányt: felkészülünk a nemtelen támadásokra, hazugságokra és az utcai megmozdulásokra, tüntetésekre is - magyarázta a tanácsadó, aki bár nem tagja a Fidesz kampánycsapatának, szót ejtett a főbb kampánytémákról is.

Rákay Philipet (balra) Vargha Tamás kérdezte a Fidesz-KDNP jelenéről, jövőbeli terveiről
Fotó: Koppán Viktor

- A bevándorlás és az európai migráció kérdése továbbra is az egyik legfőbb téma, nem véletlenül: most egy székesfehérvári, nyugodt, kertvárosi környezetben vagyunk, és nem is érezzük annak a fenyegetését, hogy tőlünk akár néhány száz kilométerre, a különböző táborokban hány százezer migráns vár arra, hogy valamilyen módon Európába jöjjön. A kérdés még égetőbb lenne, ha a kormány nem dönt úgy, hogy felhúzza a határkerítést. De az oktatás és az egészségügy is sok támogatást kapott az elmúlt hét esztendőben: 2010-hez képest idén 550 milliárd forintnál is többet költ az oktatásra a kormány, s ugyanúgy támogatja az egészségügyet is. Ez persze nem jelenti azt, hogy tökéletes ez a két a terület, hiszen számos további, megoldandó feladat van még hátra. Amit nem lehet vitatni, az az, hogy az elmúlt hét évben - főként az azt megelőző időszakhoz képest - erősen törekedett a kormány arra, hogy fejlessze ezeket a területeket - mondta Rákay Philip, hozzátéve: - A kormány szándéka a demográfiai helyzet javítása, a gyermekvállalás ösztönzése. Bár a munkanélküliség aránya csökkent, ezen is lehet még javítani, éppúgy, ahogyan a minimálbér emelésén. Kiemelendők még a családtámogatások: az ingyen tankönyvek, a CSOK és a gyermekek után járó adókedvezmények.

A tanácsadó a határon túli magyarok bevonásáról is beszélt. - Nem azért természetes kérdés a határon túliak bevonása a hazai történésekbe, mert kampányidőszak van. A határon túli magyarokra mindig is úgy gondolt a kormány, mint azokra a testvéreinkre, akik nagyjából lassan száz évvel ezelőtt egy finoman szólva sem méltányolható döntés kapcsán a határokon kívül rekedtek, és a mai napig el kell viselniük az ottani kisebbségi lét nem túl pozitív, hátrányos helyzetét - mondta.

Vargha Tamás ebben a ciklusban a város országgyűlési képviselője, a választókerület elnöke. - Ha megmarad a bizalom, szeretném tovább végezni ezt a munkát. A Parlamentben szeptember 18-tól folytatódik az aktív időszak honvédelmi államtitkárként - nyilatkozta lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!