Hírek

2017.07.04. 11:31

Megújult a Teleki gimnázium belső homlokzata

Székesfehérvár – A Teleki Blanka Gimnázium megújult belső homlokzatát adták át szimbolikusan az intézményben kedden délelőtt.

Bokros Judit

Megszépült homlokzat, új nyílászárók fogadják a Teleki Blanka Gimnázium udvarára betérőket. Az 1932-ben épült iskolának ez a része igen rossz állapotban volt, így a város önkormányzata még a télen döntött a felújításról. A munkálatok február végén kezdődtek, és nemrég fejeződtek be.

A keddi szimbolikus átadáson, bejáráson a fehérvári önkormányzat polgármestere és két alpolgármestere mellett jelen volt a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese, a Teleki igazgatója és a kivitelezőtől is többen érkeztek.

A homlokzat bézsre és mályvára emlékeztető színt kapott Fotó: Molnár Artúr

Cser-Palkovics András polgármester elmondta: olyan, mintha nem is ugyanazon az udvaron lennének, mint korábban. A város finanszírozásában megvalósult beruházás költsége bruttó 113 millió forint volt, a felújítást fehérvári cég végezte. Az önkormányzat a közeljövőben az Arany János iskola és EGYMI renoválását tervezi, ami nagyobb munka lesz, ezért három ütemben történik. A 600 milliós költséggel tervezett beruházás a tervek szerint az idén indulna.

A Teleki igazgatója, Szabó Gábor hozzátette, hogy a munkálatok alatt végig tanítás volt az épületben, de azt az építkezés nem zavarta. Az iskola, a diákok nevében is köszönetét fejezte ki azért, hogy megújulhatott a belső homlokzat.

A homlokzat bézsre és mályvára emlékeztető színt kapott Fotó: Molnár Artúr

A kivitelező cég ügyvezetőjétől, Halenár Istvántól megtudtuk: a munka kezdetekor kiderült, hogy az épületrész a vártnál rosszabb állapotban van. Ezért a teljes belső homlokzaton leverték a vakolatot, a falak teljesen új vakolati rendszert kaptak. A tervezetthez még sok járulékos munka kapcsolódott, így például megoldották, hogy a vizet is távol tartsák a falaktól. A régi ablakok helyére pedig prémium minőségű, fa nyílászárók kerültek, három rétegű üvegezéssel.

A felújításhoz kapcsolódva az udvari kézilabdapálya egyik felén egy labdafogó hálót is elhelyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!