Hírek

2017.07.14. 14:48

Gazdira váró kutyusok, cicák - sorsok, jobb életre várva

Székesfehérvár - Van köztük vak és van, aki táncoslábú. Van bennük valami, ami közös: valamiért még mindig gazdira várnak - mégpedig a székesfehérvári Herosz Takarod úti állatotthonában.

S. Töttő Rita

Troy: a Herosz flashmobjánkak egyik szereplője volt, nagyon táncos lábú kutya, 2009-es születésű ivartalanított kan. Leadták, mert szökik és nem jön ki más kutyákkal. A flashmobon 10 kutya táncolt együtt. A foglalkozás minősége határozza meg a kutya viselkedését. Troy barátságos, nagyon jó fej, de ez csak akkor derül ki, ha foglalkoznak vele.

Anci: jelenleg ő a legrégebbi cicánk, tavaly augusztusban érkezett, félős, mondhatni vad utcai kóborként. Az oltások, ivartalanítások után került ideiglenes gondozójához, ahol sokat javult, ma már barátságos, érdeklődő cica. 1 éves nőstény.

Argosz: bűbáj és gyönyörű német vizsla keverék, ivartalanított kan, 5 éves. Nagy szüksége van a gazdival szoros kapcsolatra, foglalkozásra, feladatokra. Sok az energiája, ezt jó irányba kell levezetni. Tanítható, nagyon érdeklődő kutya. Sajnos a többi kutyával való kapcsolatépítésre korábban nem volt lehetősége, így jelenleg olyan helyet keresünk neki, ahol egyedüli kutya.

Balambér: mindenki kedvence a menhelyen, mert olyan jó természete van. Az embereknek is tetszik, de amint meghallják, hogy vak mindkét szemére, azonnal elveszítik az érdeklődést iránta és csak a sajnálat marad. Nagyon szeretet éhes, a kutyákkal is kijön, ha van lehetősége óvatosan ismerkedni. A vaksága nem zavarja, imád sétálni és az ismerős közegben otthonosan mozog. Lassan ő is egy éve nálunk van már. Öt éves ivartalanított német juhász keverék kan.

Dara: fajtatiszta német közép spicc szuka, ivartalanítottuk, három éves. Párjával sétált az út mellett, chip nélkül, gazda azóta sem kereste. Dara nagyon kedves kutya, imádja ha foglalkoznak vele és ő van a középpontban. Olyan gazdát keresünk neki, aki sokat tud vele lenni, lehetőleg magával is tudja vinni, de azért nem kényezteti el túlságosan.Szőre gondos ápolást igényel.

Gömbi: 9 éves ivartalanított kandúr, a jobb szemét korábban elvesztette. Ez nem gátolja őt semmiben. Barátságos cica, de az idegen környezetben idő kell neki az oldódáshoz. Nem tolakodó, nyugodt típusú cica, de ő is élvezi a simogatást. Lakásba szeretnénk örökbe adni, ahol igazi társa lehetne gazdáinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!