Hírek

2017.01.04. 17:02

Parkolni a vasútállomásnál? - Most még lehetetlen, de íme a megoldás!

Székesfehérvár – A vasútállomás „parkoló-éhínsége” elér egészen a Kaszap István úti postáig. Mint kiderült, a város önkormányzata épp most szerződik a MÁV-val ez ügyben, megoldás várható.

S. Töttő Rita

Egy átlagos hétköznapon is alig van esély arra, hogy a vasútállomásra érkezők autójukkal leparkoljanak, az a néhány hely is, ami rendelkezésre áll, folyton foglalt. Ezért is történhet meg az, hogy a pár száz méterrel arrébb található posta parkolóját is elfoglalják a vonattal utazók – állítja olvasónk. A kérdés azért is aktuális, mert a   fehérvári vasútállomáson és környékén jelentős beruházás zajlott európai uniós forrásból az elmúlt időszakban, korszerűsítve a vasúti közlekedést és a vágányhálózatot.

Ám a parkolókérdés még nem oldódott meg. Megkerestük  a fehérvári polgármesteri hivatalt az ügyben, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy  Székesfehérvár és térsége számára fontos, hogy ez a közlekedési fejlesztési folyamat az intermodális közösségi közlekedési központ kialakításával az elkövetkező években is folytatódni fog. A nyilatkozat szerint   a  környékbeli parkolási gondok enyhítésére az önkormányzat már korábban tárgyalásokat kezdett a MÁV-val, hogy a kiváltott vágányok helyén egy ideiglenesen – az intermodális központ építésének megkezdéséig – parkolásra használható területet lehessen   kialakítani.

A kiszemelt murvás alapú terület, amely közel 150 autó befogadására lenne alkalmas,  a MÁV tulajdona, de üzemeltetésének feladatait és költségeit az önkormányzat vállalja majd fel. Mint kiderült, jelenleg a szerződés véglegesítése zajlik, ezt követően vehetik használatba a közlekedők a területet.

Az önkormányzat nyilatkozatából az is kiderült: ezzel párhuzamosan több helyszínen is zajlik felmérés, ahol a város gyűjtőparkolók kialakításának lehetőségét vizsgálja. Ezen területek egyike is a vasútállomás környékén található, de a belváros határán több helyen is szeretnének így megoldást találni a parkolási gondok enyhítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!