Hírek

2017.01.08. 09:20

Csúcsminőségű magyar bort is árverésre bocsátottak a város jótékonysági estélyén

Székesfehérvár – Hatodik alkalommal szervezte meg a város a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt, melynek bevételét ezúttal a fehérvári kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályának támogatására fordítják. Nagy álma válhat így valóra az osztályvezető főorvosnak.

S. Töttő Rita

Háromszáz ezer forintos kikiáltási árról indult  annak az árverésnek a legjelentősebb bora, melyet szombaton tartottak a  Székesfehérvári Jótékonysági Estély keretein belül a Magyar Király Hotelben. A rendezvény teljes bevételét a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztályának támogatására fordítják.

A Gere Attila borász csúcsminőségű borából befolyt összeget azonban már nem kellett az alapcél, azaz a gyermekosztály ágyainak cseréjére felajánlani, ugyanis az estély jegybevétele fedezi ezt a fontos, régóta dédelgetett, mintegy  5 millió forintos  álom megvalósulását – árulta el Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az estélyen.  A borárverésből befolyt összeget – ha a közgyűlés is megszavazza – a gyermekosztály másra is felhasználhatja.

– Egy város akkor él, ha akár gazdasági, akár kulturális, sport vagy éppen civil vonalon magáénak érez bizonyos dolgokat – szögezte le Miklósa Erika, az estély ötlet- és házigazdája, hozzátéve: ez az estély jelképe annak, hogy egy város össze tud fogni, és jól tud összefogni bizonyos helyzetekben, A Kossuth-díjas operaénekes számára azonban ez az estély más okból is különleges volt: ezúttal csodaszép babája  is részt vett az eseményen, emelve annak fényét. A háziasszonyi szerepben pedig fontos társa is volt: Lengyel Zsófia paratriatlonista, valószínűleg az első látássérült műsorvezető a város életében.

Simon Gábor, a fehérvári csecsemő- és gyermekosztály vezető főorvosa boldogan fogadta a felajánlást, az estélyen pedig elárulta: munkatársaival hamar megtalálták a támogatásra váró  célt, ugyanis  2003-ban, amikor beköltöztek az új épületükbe, a körülbelül negyven ágy cseréje anyagiak híján elmaradt. Azóta ez volt a legnagyobb álmuk, amely most a székesfehérvári estély támogatóinak köszönhetően végre a közeljövőben megvalósulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!