Hírek

2014.02.11. 17:30

Szárazrét - Korszerű templom és új labdarúgópálya

Székesfehérvár - A Szárazréti katolikus templom és a Mura utcai játszótér is megújul június közepére jelentették be.

Sebestyén Lilla

Két munkaterületet is átadtak kedden Szárazréten.

Délelőtt a Fatimai Boldogasszony Plébánia és Római Katolikus Templomnál engedték át a területet a Fehérép Kft. munkatársainak, később pedig a Mura utcai lakónegyedben fogadták a kivitelezőket. A délelőtti átadáson Szigli István önkormányzati képviselő elmondta:

- Nem csak az iskolákra, óvodákra kell pénzt fordítani, hanem az olyan közösségi terekre is mint ez a templom. A plébániának jelenleg nagyon magas a fűtés számlája, most ezen próbálunk változtatni. Az épület külső szigetelést kap, illetve egy olyan korszerű fűtés megoldást, ami a remények szerint jelentős mértékben csökkenti a gázfelhasználást. A munkálatokat február 17-én kezdik - tájékoztatta lapunkat a képviselő.

Az átadáson kiderült, a belső munkálatok idején csak a vasárnapi misét tartják meg.

A jövő héten a Mura utcai lakónegyed játszóterét is elkezdik építeni. A környéken egészen eddig csak a házak közötti téren volt a gyermekeknek lehetősége játszani, ami zavarta az ott lakókat, arról nem is beszélve, hogy a meglévő elemek már eléggé elhasználódtak.

A tervek szerint az új játszótér már a házaktól kicsit távolabb fog elhelyezkedni és a benne található elemeket nem csak a kicsik, a nagyobbak is használni tudják majd. Ugyan ezen a részen még egy focipályát is kialakítanak, aminek az a különlegessége lesz, hogy a tetejét is leborítják hálóval, így meccs közben már nem kell aggódni, hogy a labda valahol a pályán kívül köt ki.

Mindkét projekt a Szociális város-rehabilitáció Szárazréten elnevezésű program keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!