Hírek

2014.02.20. 18:47

Mujkó csíkosban

Pénteken veszi kezdetét az I. Fehérvári Színpompás Napok (nemzetközi elnevezéssel: Colorful Days), amit lelkes civilek hívtak életre, hogy egy kis mosolyt fakasszanak a tél végi szürkeségben.

Kocsis Noémi

A rendezvény beharangozójaként tegnap színes lábszárvédő és csíkos sál került a fehérváriak szeretett szobrára, Mujkóra, Kocsis Balázs alkotására, aki egyúttal szakmai szemmel is szemrevételezte a mű állapotát, s mindent rendben talált. A színpompás akcióban péntek délelőtt utcaművészeti elemek, díszítések kerülnek a város egyik kiemelten eseménytelen belvárosi utcácskájába, a Szent János közbe, ahol a ciszterci gimnázium diákjainak részvételével ebédtájban zenés flashmob zajlik majd. A színes, szemvidító, origamisták és profi fonalművészek által készített, horgolt- és papír street art darabok a hétvégén még láthatóak a kis utcában, majd egy részük jótékony céllal „szolgál” tovább: például a Szabadművelődés Házában, a gyerekek játszószobáját hangolják vidámabbra, élénkebbre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!