Hírek

2014.01.30. 19:40

Folytatódik Móron a járdaépítési program

Mór - Folytatódik a járdaépítés, új típusú közmunkára pályázik az önkormányzat, és végre talán bővítik a postát.

B. Kiss László

Az idei első ütemben 32 millió forint ráfordításával hat utcában készül el a gyalogjáró. A tavasszal kezdődő munkálatokra vonatkozó közbeszerzésről szerdai ülésén határozott az önkormányzati képviselőtestület, amint arról Fenyves Péter polgármester tájékoztatta lapunkat.

A grémium szerdán döntött arról is, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be új típusú közfoglalkoztatási program elindítására. Móron papírhulladékot és PET palackot gyűjtenének ilyen formában. A program jól szolgálná a szemléletformálást, ugyanakkor az újrahasznosítható hulladékért kapott pénz révén bevételhez juttatná az önkormányzatot.

A pályázaton erre a célra elnyert összeg két személy közfoglalkoztatását tenné lehetővé  - tudtuk meg a polgármestertől.

Fenyves Péter polgármester  (Fotó: FMH-archív)

A móri önkormányzati képviselőtestület szerdai nyilvános ülésén a polgármesteri tájékoztató elnevezésű napirendnél Fenyves Péter beszámolt a képviselőknek arról is, hogy reménykeltően halad a Magyar Postával kötendő megállapodás előkészítése. A megállapodás a móri postahivatal bővítését teszi lehetővé.

A kisváros postahivatala a Kapucinus téren, a volt községháza ma járási hivatal impozáns épületének földszintjén található tenyérnyi helyen.

A picike ügyféltérben nem egyszer tapasztalható zsúfoltság és előfordul, hogy a sor túlér a bejárati ajtón.

A hozzávetőleg száz millió forintra tervezett bővítés már esztendők óta napirendben van. Fenyves Péter polgármester most bízik abban, a közeli hetekben tető alá hozzák a megállapodást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!