Hírek

2013.10.02. 09:45

Megtévesztett, meglopott idősek - a rendőrség kampánysorozatot indított

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében kampánysorozatot indított a héten.

feol-duol

Az aktuális problémára az alábbi esetekkel szeretnék felhívni a figyelmet. Perkátán, a Zrínyi Miklós utcában október 1-jén, délben egy 73 éves hölgyet tévesztett meg egy ismeretlen férfi. Az elkövető közös ismeretségre hivatkozva kéretőzött be a sértett házába, ahol a szépkorú nő figyelmét elterelve eltulajdonította annak készpénzét.

Pusztaszabolcson egy 79 éves nőt tévesztettek meg október 1-jén hajnalban ismeretlenek. A két férfi rendőrnek adta ki magát és amíg az egyik elterelte a sértett figyelmét, addig a másik elkövető eltulajdonította a házban lévő készpénzt.

Dunaújvárosban, a Kossuth Lajos utcában egy 98 éves hölgyhöz csengetett be két asszony október 1-jén délután. A két ismeretlen nő a szépkorú asszony egészségi állapota és hogyléte felől érdeklődött és annak így bizalmát elnyerve bejutott a lakásba. Amíg az egyik elkövető szóval tartotta a sértettet, a másik eltulajdonította a lakásban tartott készpénzt.

Mindhárom esetben büntetőeljárás indult, az elkövetőket nagy erőkkel keresi a rendőrség.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az aktuális programon kívül is folyamatosan nagy figyelmet fordít az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére. Azonban ez nem elég!

Fokozottan kérik a szépkorúakat, hogy fogadják meg a rendőrség tanácsait áldozattá válásuk megelőzésének érdekében.

Idegeneket ne engedjenek be otthonukba! Amennyiben valamelyik közműszolgáltatótól érkezik szakember, kérjenek tőle igazolványt és azt telefonon ellenőrizzék. Készpénzt lehetőség szerint ne tartsanak otthonukban!

Amennyiben felmerül önökben a kétség, hívják a 107-es, vagy 112-es segélyhívószámot és a járőrök perceken belül a helyszínre érkeznek és megoldják a kérdéses helyzetet - kéri a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!