Hírek

2013.09.15. 12:36

Megyei természetjáró találkozót tartottak Kisgyónban

Kisgyón – A Keleti-Bakony egyik legszebb táján rendezték meg idén is, szeptember 13-tól 15-ig Fejér megye természetjáróinak hagyományos találkozóját.

Tihanyi Tamás

A három napos eseményen több különböző fokozatú, eltérő kihívást jelentő túrát szerveztek ebben az esztendőben a rendezők, de voltak bemutatók és kiállítások is. A programból nem hiányzott a barlanglátogatás és a tájékozódási verseny sem. Szombaton esőben gyülekeztek a résztvevők a Gyöngyvirág kulcsosház udvarán, ahol díjakat és kitüntetéseket vehettek át az arra érdemesek, valamint megemlékeztek az elhunyt természetjárókról.

Csontosné Kóbor Zsuzsanna, a Pentele Természetjáró Egyesület elnöke (középen) az elhunyt természetjárókra emlékeztető kopjafánál (Fotó: Tihanyi Tamás)

A Fejér Megye Természetjárója díjat Szederkényi Zsófia kapta az Erdőjárók Klubjától, Fejér Megye Teljesítménytúrázója Nedvesi Vilma és Kalocsai Károly lett a Vízivárosi LSE-től. Fejér Megye Természetjárásáért Emlékplakettet Ádám László  a Vízivárosi LSE-től, Fehérvári Máté a Teljesítménytúrázók Társaságától és Asbóth Katalin a Gyönyvirág Természetjáró Egyesülettől vehetett át. Ebben az évben tizenegyen ezüstjelvényes, hárman aranyjelvényes természetjárók lettek. Az Érdemes Természetjáró kitüntetést Kálmán Zsuzsanna, a Pentele Természetjáró Egyesület tagja kapta, az Országos Kék Túra elismerést Posztl Mihály és Posztl Péter vette át, mindketten a Fehérvár Természetjáró Egyesület tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!