Hírek

2013.09.27. 11:30

Bajba jutott horgászt mentettek ki a vízi rendőrök

A gárdonyi vízi körzeti megbízottak az utolsó pillanatban érkeztek. Egy bajba jutott horgászt mentettek ki a vihar elől.

Egy 32 éves perkátai férfi csütörtök délelőtt a dinnyési kikötőből indult horgászni csónakjával a Velencei-tóra. Délután azonban egy hidegfront érkezett a térségbe, így az erős szél és a közeledő zivatarok miatt viharjelzést adtak ki. A férfi észlelte a jelzést és a part felé indult, de eltörött az evezője. Mobiltelefon nem volt nála, ezért segítséget nem tudott hívni, tanácstalanul állt a tó közepén.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottai azonban járőrözés közben – éppen a vihar kitörése előtt - megtalálták a balszerencsés férfit a tó Nagy-Tisztás elnevezésű vízfelületén. A csónakot vontára vették, a horgászt pedig beültették a rendőrségi szolgálati hajóba, és a kikötőbe vitték.

Az eset – hála a vízi körzeti megbízottak lelkiismeretes szolgálatellátásának – szerencsésen végződött. A férfi, sérülés és panaszmentesen léphetett a szárazföldre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!