Hírek

2012.11.07. 08:44

Remek bulit csaptak a vajdások

Bizonyára mindenki számára ismerős a Halloween. Nálunk ugyan nem számít ünnepnek, de így is sokan átvették ezt az angolszász szokást.

Fejér Megyei Hírlap

A Halloween lényege, hogy minél ijesztőbb és rémesebb jelmezekbe öltözve járják a gyerekek az utcákat, becsöngetve minden házba a híres Csokit vagy csalunk mondókát hajtogatva. Nálunk ez a szokás így nem jött be hazánkba, ám a bulizni vágyók szívesen ünneplik egy-egy hatalmas party keretében. Ez nem volt másképp a Vajdában sem.

Év elején felvetődött egy ötlet, hogy mi lenne, ha szerveznénk egy Halloween bulit az iskolának, ez egy remek közösségkovácsoló esemény lehetne. Mindenkinek tetszett az ötlet, így hát belevágtunk. Szerveztünk, terveztünk, írtunk, számoltunk, festettünk, rajzoltunk. Egy szóval mindent megtettünk annak érdekében, hogy minél színvonalasabb, minél nagyobb és -  elsősorban  - minél hangulatosabb, jobb bulit csináljunk. Ennek meglett az eredménye. A bicskei Pizzafaló adta az eseménynek a helyet és jóformán teltház volt egész este.
 
Este 8 óra, kezdetét vette a mulatság. Ahogy az emberek érkeztek, a rémület is egyre nagyobb lett. Ijesztőbbnél ijesztőbb jelmezekben jelentek meg a vendégek. Volt, aki zombinak öltözött, és volt, aki kicsit aranyosabbra vette a figurát egy cicával, vagy egy nyuszival, de természetesen nem maradhatott el az ördög és a vámpír jelmez sem. Lehettél akár arab terrorista vagy Piroska, a vér elengedhetetlen kelléke volt a halloweeni maskaráknak. Ahhoz, hogy mindenkit beöltözve láthassunk, buzdítani kellett a fiatalokat egy jelmezversennyel, melynek a fődíjai ízletes és gyönyörűen kivitelezett torták voltak. A győztes Gyarmati Alíz lett, aki ötletes jelmezével elbűvölte a zsűrit, amit a pizzéria pincérei alkottak.
 
A zenészek kiválóan teljesítettek. A régi veterán zenéktől eljutottunk egészen a mai legnagyobb slágerekig és a táncparketten megállás nélkül mozogtak a lábak és a csípők. A buli remekül sikerült és az összes vendég széles mosollyal az arcán távozott.

Csévi Alexandra, 12.A,
Vajda gimnázium, Bicske

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!