Hírek

2012.10.26. 20:02

Sapa-Graz: újabb fehérvári siker

Székesfehérvár – Nem egészen két hete találkozott egymással a két társulat ugyancsak Fejér székhelyén. Akkor 3-2-re nyert a Sapa a Graz ellen.

Silye Sándor

Sikerül-e megismételni a legutóbbi sikert - ez volt a fő kérdés. Akkor a Palkovics, Sille alkalmi edzőpáros vezette győzelemre a fehérváriakat, pénteken este Sille Tamás ugyancsak ott volt a kispadon, de már Jan Neliba volt a „főnök”. Bár az Albacomp és a Sapa mérkőzése ütközött egymással, ennek ellenére megtelt a nézőtér, természetesen a győzelem reményével.

Mike Kadar a Pittsburgh erőnléti edzője, a Sapát és  a magyar válogatottat két hétig segítő szakember dobta be  a pakkot. Változatosságot jelentett az elmúlt hetekhez képest, hogy Munro védte a kaput. A szokásos lendülettel vágtak neki a legénységek  a küzdelemnek, sűrűn csúszkált az apró gumidarab a két kapu között. A hazaiak előtt voltak  lehetőségek, de egyik alkalommal a lövés nem találta el a kaput, aztán az átadás a helyzetben lévő társat. A mérkőzés sokoldalúságát jelezte, hogy Munrónak is bizonyítani kellett a tudását. A házigazdák több alkalommal is betalálhattak volna, néhány centin múlt az öröm. Folyamatos volt a játék, így mint röpke sóhaj, úgy szállt el az első 20 perc, kiállítás nélkül!

A középső szakasz első eseményét egy grazi kiállítás jelentette. A 4. percben Sofron vezette egyedül Cloutierre a korongot, de nem a kaput, hanem a kapust találta el. Igaz, egy perc múlva Zusevics is megtette ezt. A játék hevében Sikorcint „kiütötték”, de a saját lábán ment a cserepadra. Orbán emberes löketei okoztak zajt a csarnokban, a 30. percben pedig Vas M. vezető gólja után fakadt a dal, 1-0. Több ének már nem szólt, maradt az eredmény.

A záró harmadban a Graz lépett fel kezdeményezőbben, furcsa ítélettel: Tokajit küldték ki 2 percre, mert átadta a botját a társnak. Hát   De hiába, a szabály, az szabály. A 11. percben kijött a szorításból a Sapa, láthattunk egy jó lövést tőlük. Ebben a szakaszban több fehérvári kiállítást ítéltek a sporik (6-0 perc), az 54. percben előnyben egyenlített a Graz Day révén, 1-1. A hosszabbításban 4 perc emberelőnyben volt a Sapa, 15 másodperccel a vége előtt Vas Marci belőtte, 2-1.

Sapa Fehérvár AV19-Graz99ers 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Székesfehérvár, 3382 néző, vezette: Erd, Hütter, Fajdiga, Widmann.

Sapa: MUNRO – Hetényi, Horváth, Ladányi (1), VAS M. 1, Sofron (1) – Pratt, Durco, Banham, Johansson, Mihály – Pozsgai, Tokaji, KOVÁCS, Sikorcin, Metcalfe – Hajós, Orbán, Magosi, Bailey, Benk. Vezetőedző: Jan Neliba.

Graz: CLOUTIER – Jarrett, Van Bellogooie (1), VANEK, Day 1, LATENDRESSE – Reinthaler, Lannon, Lefebvre, Frischmon, Ganahl – Lembacer, Delmore, Iberer, Wren, Labelle – Oraze, Holst, Moderer, Zusevics. Vezetőedző: Mario Richer.

Kiállítások: 8 és 20 perc fegyelmi, illetve 10 perc, és 10 perc fegyelmi, végleges kiállítás (Wren).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!