Hírek

2012.10.30. 18:20

Lapcsoportunk az árvák megsegítéséért indít jótékonysági akciót

Székesfehérvár - Sajtótájékoztatón ismertették kedden a november 12-16. közötti Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok részletes programját. A rendezvénysorozat immár hagyományos.

Kocsis Noémi

Többes az apropó, s többes a cél is, mondta el a sajtótájékoztatót tartó Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője. Egyrészt az ENSZ határozata alapján november 20-hoz kötődő, nemzetközileg 1989, hazánkban pedig a törvénybe iktatása óta 1991 óta megtartott Gyermekjogok Világnapja, másrészt a helyi hagyomány, hiszen az érintett intézmények minden évben teret adnak az ellátottak, a nevelőszülői kör, a támogatók és a szakma találkozásának, információcseréjének, s a nagyközönség általi megismerésének. Ezért november 12-től minden nap más tematikával rendeznek programot, az érintett hét Fejér megyei társintézmény bevonásával.
Az első nap a nemzetközi esemény tükrében a gyermekeké lesz, ekkor a VOK-ban futballmérkőzéseket vívhatnak a Fejér megyei gyermekvédelmi intézmények lakó, közel 200 gyermeket várnak a csarnokba. Kedden a nevelőszülők munkáját elősegítő előadásokkal, szerdán a szakmai napon a gyermekvédelem területén várható változásokról, drogprevencióról, bűnözésről szóló szakmai tájékoztatókkal várják az érdeklődőket. A csütörtök a támogatóké: a Köfém oktatási központban a központban élő gyermekek műsorral köszöntik az eddig támogatást nyújtókat. Pénteken pedig nyílt nap lesz a gyermekvédelmi szakellátás intézményeiben - Dégen, Előszálláson, Lepsényben, Martonvásáron, Mezőfalván, Sárbogárdon és Székesfehérváron -, a látogatók mindenhol szembesülhetnek vele, hogyan élnek a gyermekek a lakásotthonokban.
Lapcsoportunk, a PLT, illetve a Fejér Megyei Hírlap  és a Dunaújvárosi Hírlap idei jótékonysági akciója az árvák megsegítéséről szól. Így a következő hetekben többször esik majd szó a gyermekvédelem, árvaellátás kérdéseiről  és  arról, hogyan boldogulnak az életben azok, akik egykor  gyermekotthonokban laktak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!