Hírek

2010.09.27. 11:47

X. Szent Mihály-napi vigasság Kápolnásnyéken

A nyékiek hagyományt teremtettek és a Mihály naphoz kötődve falunapon ünnepelnek. A nagy költőre is emlékezve, vidám falunapot szerveztek, immár a tizediket. Bográcsos főzésre 16 csapat nevezett be, Együk meg amit főztünk! címmel, s az ínyencek halászlevet is fogyaszthattak.

Kupi László

A zászlóforgatók, a nyéki óvodások mellett, a Pázmándi Röpike néptáncosai és a Vörösmarty Klub vendégeként a Ráckeresztúri Darázsderék nyugdíjas tánccsoport is szórakoztatta a kilátogató helyieket. A hagyományoknak megfelelően Farsang Zoltán polgármester átadta a Kápolnásnyék Díszpolgára kitüntetést Nemes Imrének, s öt magánszemély, illetve család kapta meg a Polgármesteri Elismerő kitüntetést.


A programok folytatásában volt tűzoltó és mentős bemutató, kicsiknek tini diszkó, helyi festő kiállítása, és a VOX zenekar játszott sötétedésig. Az est fénypontja, a tűzijáték sokakat vonzott Kápolnásnyék központjába, ahol ez évben is érezhették a nyékiek: itt jó élni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!