Utánpótlás

2024.05.18. 15:39

Javított a Juventus a Budapest Honvéd-MFA ellen

A Sporting elleni kiütéses vereség után 2-1-re legyőzte a Budapest Honvéd MFA-t a Juventus a Puskás-Suzuku-kupa harmadik játéknapján.

Szabó Róbert

Nem sikerült felállni kétgólos hátrányból a Budapest Honvéd-MFA-nak

Fotó: puskasakademia.hu

Az olasz együttes az első játéknapon súlyos, 4-0-s vereségbe szaladt bele a portugál Sporting CP ellen, így mindenképp a javítás reményében lépett pályára a Budapest Honvéd-MFA ellen a Puskás-Suzuki-kupa szombati játéknapjának második mérkőzésén. 

A Juventusnak mindössze hét perc kellett ahhoz, hogy előnybe kerüljön, ekkor egy jobb oldali szöglet után Claudio Giardino fejelt a kispestiek kapujába, majd két perc múlva Francesco Leone is eredményes volt, miután éles szögből kilőtte a hosszú sarkot. A torinói együttes aztán korántsem vett vissza a tempóból, hatalmas fölényt alakítottak ki, a Honvéd pedig teljesen alárendelt szerepbe került, csak a pontatlan helyzetkihasználásnak köszönhette, hogy nem lett nagyobb a különbség.

A fordulás után Bene Ferencnek sikerült felráznia a csapatát, néhány sikeres letámadásnak köszönhetően sikerült helyzeteket kialakítania a fővárosiaknak, a 28. percben pedig kis híján szépítettek is, de Petrók Viktor kapásból leadott lövése nem talált kaput. Az 50. percben aztán Nagy Marcell egy, a tizenhatos jobb sarkától járó szabadrúgást tekert kapura, ami tökéletesen tekeredett az ellenfél kapujába, így az utolsó tíz percre nagy izgalmak vártak a kilátogatókra, 1-2. Három perccel a rendes játékidő vége előtt aztán Botos György egyenlíthetett is volna, de Alessio Marcu óriási bravúrral védte a fiatal magyar próbálkozását, így a torinóiak 2-1-re diadalmaskodtak.

16. Puskás–Suzuki-kupa, B-csoport

Budapest Honvéd-MFA – Juventus FC 1–2 (0–2)

Vezette: Móri T. (Kulman, Király)

Budapest Honvéd-MFA: Papp L. – Bencsetler, Kovács B., Szabó Á., Gáspár, Petrók, Birtalan, Nyers, Nagy M., Seres, Joó. Csereként pályára lépett: Milicz, Botos, Szelényi

Juventus: Marcu – Caselli, Contarini, Sylla, Diallo, Giardino, Keutgen, Russo, Grelaud, Dimitri, Leone. Csereként pályára lépett: Bellino, Benia, Bibiskov

Gól: Nagy M. (50.), ill. Giardino (7.), Leone (9.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában