Örömet okoz a talált pénz

2024.06.17. 11:31

Félmillió forint ütheti a markát a megtalálónak

Egy hete nyoma veszett Pablo-nak. Az eltűnt egy éves kan bernáthegyi kutya családja, a kezdeti 100 majd 200 ezer forintos nyomravezetői díjat nemrég félmillióra emelte. A közösségi oldalon folyamatos a figyelem és a megosztás, de eddig minden hiába. A család azonban nem adja fel.

Palocsai Jenő

Fotó: Lóth-Széles Vivien Fanni

Még mindig semmi nyoma, pedig már június 7-én történt, hogy eltűnt Magyaralmásról egy hatalmas ám rendkívül jámbor bernáthegyi.

– A egyik kutyusunk, Pablo társával, Ellie-vel szökött el otthonunkból, azonban haza csak a kis fekete keverék kutyusunk érkezett meg. A bernáthegyin volt nyomkövető, amelyet az otthonunkhoz nem messze lévő erdős részen találtunk meg, nyakörv nélkül. Június 9-én, vasárnap elvileg Száron látta egy hölgy az esti órákban a kutyát, azóta viszont semmi hír nem érkezett róla – mondta az édesanya, Lóth-Széles Vivien Fanni, aki családjával közösen várja a biztató híreket de leginkább Pablot-t.

A család hangulatára nem csak a kutya hiánya nyomja rá a bélyegét, hanem a bizonytalanság is, ezért már az is segítség lenne, ha kiderülne a legrosszabb.

– Arra kérném azt a személyt, aki vadászként esetleg kilőtte, mert dúvadnak titulálta vagy más állatnak, akár vaddisznónak „benézte”, hogy legyen kedves megkeresni és tájékoztatni bennünket az esetről. Nem kívánunk belőle állatvédelmi botrányt kreálni, csak szeretnénk tudni, hogy mi történhetett a kutyánkkal? – mondta az anya.

De a legrosszabb forgatókönyvet csak a végére hagyják, mert még bíznak a sikerben, az emberek segítségében, illetve abban, hogy Pablo hazatér.

– Arra kérem azt az embert, aki befogta a kutyánkat, hogy emberségből adja vissza nekünk őt! Elég, ha Magyaralmás határán elengedi és onnan a kutya már játszi könnyedséggel hazatalál, de természetesen bárhova érte megyünk. Ez a kutya soha nem fog senki mást gazdájának tekinteni, ugyanis rendkívül hűséges ahhoz a családhoz, ahol felnőtt és szeretve volt. Szaporításra alkalmatlan, mert születési rendellensége okán nem képes az utódnemzésre. Az oltása júliusban lesz esedékes és az élősködők elleni védettsége is lassan lejár, ráadásul rendkívül költséges a napi közel 1 kg kutyatáp, amennyit megeszik – hívta fel a figyelmét Lóth-Széles Vivien Fanni azoknak, akik esetleg a profit kedvéért fogták be a kutyát.

Fotó: Lóth-Széles Vivien Fanni

A család minden csatornán keresi és persze személyesen is nagy figyelemmel járják a világot. Közben a kezdeti 100, majd 200 ezer forintos nyomravezetői díjat 500 ezer forintra emelték. Itt a megtalálónak átnyújtott nyomravezetői díj nem csak annak okoz örömet, aki kapja, hanem annak is, aki adja. Gyakorlatilag annak is jutalom jár, aki elvitte, aki esetleg kifejezetten fedeztetés, tenyésztés érdekében fogta be, ugyanis a család ígéretet tett, hogy ad egy másikat, ha kell.

– Nálunk minden állat családtag és nem a „lesz majd helyette másik” kategóriába tartoznak. Ha ennek ellenére mégis bernáthegyire vágyik aki elvitte, akkor ezúton is felajánlom, hogy nagyon szívesen segítünk egy kiskutya megvásárlásában, csak a mi kutyánkat adja vissza! – kérte a családanya, aki nagyon hálás azoknak, akik bármivel is segítették az elmúlt időszakban ezt a kutatást.

Továbbra is kitartanak a szent meggyőződés mellett, bízva abban, hogy valahonnan előkerül Pablo.

– Levelet írtunk a közösségi oldalakra, csoportokba, és szóltunk állatvédőknek, vadásztársaságoknak, gyepmesternek, sőt a túracsoportok oldalain megosztottuk a legfontosabb információkat, vagy üzenetet hagytunk az adminoknak. Emellett kértünk értesítést a Magyar Közút szomszédos vármegyei igazgatóságainak diszpécsereitől, hogy hívjanak minket, ha bárki elütné a kutyát, de még semmi hír nem jött. Mindezek ellenére nem adjuk fel a keresést, nagyon reménykedünk abban, hogy rátalálunk, hazajön vagy visszakapjuk még a kutyusunkat, Pablo-t – mondta Lóth-Széles Vivien Fanni.

Kérjük, hogy aki bármilyen információval rendelkezik Pablo hollétét illetően, jelentkezzen a [email protected] e-mail-címen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában