Labdarúgó NB I

2024.05.18. 12:33

A Puskás Akadémia mindent megtesz a dobogóért

A Debreceni VSC-t fogadja a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I 33. fordulójában. A felcsúti együttesnek bár nem a saját kezében van a sorsa, de még mindig odaérhet a dobogóra.

Szabó Róbert

Komáromi György szerint mindent megtesznek azért, hogy odaérjenek a dobogóért

Fotó: puskasakademia.hu

Elérkezett a bajnokság vége, a kérdések javarésze már eldőlt, megvannak a kiesők és a nemzetközi kupaindulók is, azonban így sem maradunk izgalmak nélkül az utolsó fordulóra. A dobogó legalsó fokáért ugyanis óriási küzdelmet folytat a Fehérvár FC és a Puskás Akadémia, még bármelyik együttes odaérhet, azonban a felcsútiaknak nem a saját kezükben van a sorsuk.

– A szezon előtt mindig kitűzünk egy célt magunknak, ami nagyjából az első három hely valamelyikét jelenti – kezdte gondolatait lapunknak Komáromi György a Puskás Akadémia FC játékosa a Debreceni VSC elleni mérkőzés előtt. Hozzátette, bár már biztos, hogy a következő idényben indulhatnak az Európa-konferencialigában, azonban senki nincs megelégedve csak ennyivel, többet szeretnének.

A tavaszi szezonban óriási versenyfutás alakult ki a két Fejér vármegyei gárda között, s mivel egyik sem tudta kihasználni a másik botlásait, így az utolsó fordulóra is nyitott maradt a kérdés, vajon melyik zárja a harmadik helyen a bajnokságot. A Puskás Akadémiának ehhez a Debreceni VSC ellen kellene győzelemmel zárnia az idényt, ami ha sikerülne, akkor az a mostani kiírásban első alkalommal sikerülne, ugyanis legutóbb a Pancho Arénában 1-1-es döntetlennel zártak a felek, míg a hajdúságiak otthon 1-0-ra diadalmaskodtak.

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ott legyünk a harmadik helyen, még akkor is hogyha nem is rajtunk múlik a sorsunk – zárta gondolatait Komáromi. 

A Puskás Akadémiának a harmadik helyhez kötelező a győzelem, azonban az is kell hozzá, hogy a Fehérvár FC pontokat bukjon a Diósgyőri VTK ellen. Az izgalom maximális, május 18-án szombaton 17.45 órától kezdődő mérkőzések végén pedig pont kerül a kérdések végére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában