Vereség az utolsó, tét nélküli fordulóban

2024.05.26. 20:32

A csákváriak öt pozíciót rontottak a tabellán

A tabella hetedik helyén tanyázó csákvári futballisták a két fordulóval ezelőtt már kiesett Tiszakécskét fogadták az utolsó bajnoki fordulóban. A tét nélküli derbit a vendégek nyerték.

Horog László

Fotó: Kricskovics Antal

Kimondottan sikeres szezont zárt a vértesaljai együttese, ugyanis a korábbi évekkel ellentétben a 2023-24-es idényben egyszer sem álltak kieső helyen, nem tartózkodtak a vonal alatt, a meleg zónában. Ezúttal nem az utolsó fordulóban vívták ki a bennmaradást, a megkapaszkodáshoz nem kellett a nem közvetlen riválisok sikere a végjátékban. Jól futballozott az idényben Tóth Balázs együttese, amely győzelem esetén megőrizte volna előkelő 7. helyét az NB II-es táblázaton. A tulajdonos, Nagy Sándor szezon előtti mondatai igazolódtak. „A cél mindig az aranyérem, de a nyugodt bennmaradásnak is nagyon tudunk örülni. Ezúttal kiegyensúlyozott a szezonunk.”

Az együtteseket a helyi utánpótlás 6-7 éves gyerekei vezették fel, az 5. percben Bertus bombája a felső lécen csattant, a folytatásban is ő, valamint a szintén komoly élvonalbeli múlttal rendelkező Balázs Benjámin veszélyeztetett. Az első negyedóra végén Tamás Nándor a jobboldalról indulva cselezett befelé, nem túl erős lövését vetődve védte Kiss Ákos. Később Yablonskyi veszélyeztetett, a tiszaiak a holland másodosztályba igyekvő tehetséges, fiatal portása ezúttal is magabiztosan hárított. Az első félóra végéhez közeledve, Torvund jobboldali beadását Kocsis küldte a hálóba (0-1), a félidő zárása előtt Nagy Zoárd remek, gyors akció végén egalizált, 1-1.

Fordulás után Tamás Nándor bombája a felső lécen csattant, Szakály pontos átadása nyomán, a túloldalon a felfutó cserejáték, Viczián lövése nem sokkal ment mellé. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, a vendégek Szőr Levente fejesével kerültek előnybe, jobboldali beadás után csúsztatott a hálóba, 1-2. Szorongatott a házigazda, de egyenlítenie nem sikerült. Szakály kisvártatva Murkát hozta helyzetbe, utóbbi fölé fejelt, majd Szakály 84. percben megeresztett lövése hagyta el a játékteret a bal kapufa mellett. Vereségével a Fejér vármegyei alakulat a 12, pozícióban zárta a bajnokságot.

Tóth Balázs, a Csákvár vezetőedzője: - Miután jó pozícióban vártuk az utolsó fordulót is, megvolt a lehetőségünk, hogy kipróbáljuk az elmúlt hónapokban kevesebb lehetőséget kapó játékosainkat. Ebből a meccsből is tanultunk.

Balogh Pál, a Tiszakécske vezetőedzője: - Sajnálom, hogy ilyen remek bajnoki hajrával, hat meccses veretlenségi sorozattal sem tudtuk kiharcolni a bennmaradást az NB II-ben. Gratulálok játékosainknak, megérdemelt győzelemmel zártuk a szezont.

Aqvital FC Csákvár–Tiszakécskei LC 1–2 (1–1)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 450 néző, vezette: Kovács
Imre (Bana Gergely, Máyer Gábor)
Csákvár: Perczel –Murka, Karacs (Babós, 60.), Gregor Z. (Szalai P.,
75.), Nahirnij - Major M. (Farkas A., 58.), Mészáros D., Szakály D. -
Tamás N., Nagy Z. (Simon A., 60.), Yablonskyi (Fejős, 58.).
Vezetőedző: Tóth Balázs
Tiszakécske: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián, Grünwald– Kocsis D.
(Kryvotsiuk, 89.), Bencze (Czékus, 82.), Szőr, Bertus (Szekér, 89.),
Balázs B. – Torvund (TakácsT., 89.), Vajda R. (Gyurján, 63.).
Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Kocsis D. (0–1) a 27., Nagy Z. (1– 1) a 45., Szőr (1– 2) a
68. percben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában