Megye I

2024.04.08. 13:06

Nem jutottak dűlőre Nyéken

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójának rangadójáról a Móri SE csapata ponttal térhetett haza Kápolnásnyékről, a listavezető MÁV Előre FC Főnix háromgólos győzelemmel zárt a Tordas ellen, míg az alsóházi együttesek ki-ki meccsén, Bodajkon az Enyingnek sansza volt a sikerre, ám megosztoztak a felek pontokon.

Káldor András

Nem véletlenül örülnek a sárbogárdi játékosok (sárgában), a második hazai találat púpozza ki a Mezőfalva hálóját

Fotó: Kricskovics Antal

Mány-Bicske II. – Sárosd 2–2 (2–0)

Mány, 190 néző
Vezette: Béd Ákos.
Mány-Bicske II.: Bessenyei – Nagy M., Vicz, Bukovecz, Vass (Jónás) – Junior Joaz (Nemes), Peinlich (Nagy Á.), Csata, Nyúl (Glück) - Rimele, Punk. Vezetőedző: Mikhail Stiven.
Sárosd: Rigó Á. – Susa, Pribék, Bánszki (Hanzli), Vida (Vámosi) – Klémán M., Lakakisz (Buza), Majláth, Várnai - Szekeres (Varga Zs.), Meszlényi (Szabó V.). Vezetőedző: Rauf Dávid.
Gól: Junior Joaz (19.), Peinlich (43.), ill. Majláth (78., 91.).
Jók: Bessenyei, Bukovecz, Peinlich, Nyúl, ill. Majláth, Pribék

A sárosdiak voltak a meccs első periódusában a kezdeményezőbbek, de helyzeteik rendre kimaradtak, Bessenyei Barnabás pedig remekül védett. A kihagyott vendég helyzetekre a Mány góllal reagált, a 19. percben egy baloldali beadást, Junior Joaz fejelt a kapuba, 1-0. A 43.percben Peinlich Szilárd csinált egy esernyőcselt a balösszekötő helyén, majd még mielőtt lepattant volna a labda szép mozdulattal lőtt a kapuba, 2-0. Szünet után is férfias, változatos csata zajlott a pályán. Megfordítva a forgatókönyvet, most a Sárosd szépített előzmények nélkül  gyors kontra után, Majláth Henrik bombázott a léc alá egy lecsorgó labdát, 2-1. A 85.percben meccslabdát hagyott ki a Mány, Nagy Ákos lövését védte bravúrral Rigó Ádám. Már tartott a hosszabbítás, amikor Nagy Martin és támadója összerúgtak a labdával, a hazai védő fájdalmasan földön maradt, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A mányiak hitetlenkedve fogadták, a véleményesnek tűnő döntést, de ez Majláthot nem zavarta meg, és a jobb sarokba helyezett, 2-2. Közepes színvonalú, de változatos, jó iramú meccset vívott a két csapat, a megyei futball minden szépségével, és minden hibájával…
Tudósított: Varga Mihály

Sárbogárd – KK Grain Kft.-Mezőfalva 2–0 (1–0)
Sárbogárd, 100 néző
Vezette: Jónás Péter.
Sárbogárd: Brúzsa – Gráczer Bence, Vagyóczki, Horváth A., Reizinger – Szalai Á., Bencze (Lakatos), Mayer D., Horváth Á. (Tóth P.) - Luczek (Szabó M.), Farkas G. Vezetőedző: Pajor László
KK Grain Kft.-Mezőfalva: Kovács Á. – Sági, Balázs, Rózsahegyi, Villám - Török, Rakonczai, Márki (Gertner), Németh L. - Németh B., Csontos (Kovács B.). Vezetőedző: Villám Balázs
Gól: Luczek (36.), Horváth Á. (68.)
Jók: Gráczer Bence, Horváth Á., Mayer D., ill. Kovács Á.

A 8.percben egy szöglet után Reizinger Bence fejesét a vendégek játékosa a gólvonalról fejelte ki, amelyet Vagyócki Patrik kapura rúgott, de Kovács ádám bravúrral védett. A 16.percben Horváth Ádám lövése a kapufáról pattant alapvonalon túlra. Majd a 36. percben Horváth Á. szerzett labdát az oldalvonalnál, pontosan passzolt középre, ahol Luczek Roland jól érkezett, és 8 méterről a hálóba helyezett, 1-0. A 68. percben Farkas Gábor nagyszerű beadását Horváth Á. magasra felugorva fejelte kapura, amelybe a vendégek kapusa csak beleütni tudott, és a labda így került a gólvonalon túlra, 2-0. A Sárbogárd megérdemelten nyerte meg tavasszal sorozatban a hatodik mérkőzését is.
Tudósított: Sárbogárd SE

 

Tóvill-Kápolnásnyék – Móri SE 2–2 (1–2)
Kápolnásnyék, 150 néző
Vezette: Rizk Antonio.
Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli Noor, Szajkó, Varga József, Lipóth - Rózsa (Tóth M.), Varga D. (Gáspár), Kiss Á. (Kiss L.), Zsigmond L. – Czottner Á., Kun G. Vezetőedző: Höltzl Richárd.
Móri SE: Janky – Végvári Á., Loi, Tetzl, Kocsis D. - Hajdu (Paulik), Tar B., Sötét, Mészáros B. - Lehota (Szabó K.), Szekeres M. Vezetőedző: Németh Bálint.
Gól: Varga József (38.), Zsigmond L. (59.), ill. Lehota (5.), Hajdu (43.).
Jók: Kun G., Varga J., ill. Sötét, Lehota.

Az 5. percben rögtön az első nagyobb bedobását gólra váltotta a Mór, Sötét Dávid csúsztatására érkezett Lehota Viktor, és helyezte a labdát a rövid alsóba 0-1. A 38.percben Lipóth andrás  középre ívelt labdájára érkezett Varga József, és fejelt a hosszú sarokba, 1-1. A 43. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgást ismét Sötét Dávid csúsztatott Hajdú Milán elé, aki egy védő érintésével a kapuba lőtt, 1-2. Az 59. percben 24 méterről Zsigmond Levente szabadrúgásból iratkozott fel a góllövők közé. Igazságos döntetlen született a rangadón, az első félidőben a Mór volt jobb, a másodikban a Nyék.
Tudósított: Sziládi István

Bodajk SE – Enying 1–1 (0–1)

Bodajk, 100 néző
Vezette: Cseh Roland.
Bodajk SE: Nagy M. – Imrefi, Kajdi, Farkas Cs., Kovács T. - Lázár, Csapcsár (Moór), Bőhm (Varga R.), Farkas K. - Czéh, Fenyvesi (Bognár M). Vezetőedző: Bregócs Gergő.
Enying: Elek – Kalló, Mohai, Lakatos (Doma), Csepregi - Kelemen, Schütz, Halász, Molnár L. - Kéri (Labossa), Kassai J. Vezetőedző: Molnár Ferenc.
Gól: Imrefi (77.), ill. Schütz (36.)
Jók: Nagy M., Imrefi, ill. Kalló, Schütz.

Már az 5. percben gólt lőhetett volna az Enying, de Csepregi Imre elhibázta a ziccerét. A 20. percben ismét a vendégek veszélyeztettek, egy szögletből Kalló Szabolcs fejelte a labdát a kapufára. A sok hazai technikai hiba miatt a Bodajk nem tudott igazi helyzetet kialakítani az ellenfél kapuja előtt, sőt a 36. percben egy 18 méteres szabadrúgásból Schütz Dániel a bal alsó sarokba csavart, 0-1. A 68. percben lezárhatta volna a meccset az Enying, de kimaradt a kihagyhatatlan is, ami megbosszulta magát. A 77. percben Kajdi Roland cselezgetett a bal oldalon a 16-oson belül, lövése kipattant, és a jókor érkező Imrefi Balázs 10 méterről a jobb alsóba gurított, 1-1. Az utolsó 10 percben mindkét csapat a győzelemre hajtott, de mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, így maradt a Bodajk számára hízelgő döntetlen.
Tudósított: Kovács Zoltán

Ikarus-Maroshegy – Csór Truck-Trailer 4–1 (4–1)

Székesfehérvár, 130 néző
Vezette: Kupi Zoltán.
Maroshegy: Dőry – Falusy, Békefi (Schmuck A.), Kecskés, Menyhárt (Kiss D.) - Kókány, Szamarasz, Fi (Kovács L.), Drexler (Mayer) - Gimes, Csuti (Schmuck B.). Vezetőedző: Szarka Martin.
Csór Truck-Trailer: Lukács – Orosz (Victor), Báles A., Pécsi, Kásler Bence - Kásler Barnabás, Szabó D. (Takács Z.), Finta, Báles Zs. - Harangozó (Makai), Dreska. Vezetőedző: Pécsi László.
Gól: Szamarasz (6.), Kókány (18.), Drexler (22.), Menyhárt (37.), ill. Kásler Bence (33.).
Jók: az egész csapat, ill. Harangozó, Kásler Bence.

A 6. percben Szamarasz Periklész szerezte meg a vezetést, majd a 18 percben egy rögzített szituáció után érkezett jó helyre Kókány Péter, és növelte az előnyt, 2-0. A 22. percben Drexler Lóránt is szép gólt szerzett egy 16-oson belüli lövést követően, 3-0. A Csór egy szabadrúgást követően szépíteni tudott Kásler Bence révén, de Menyhárt Vendel egy szép egyéni megmozdulásból újra háromra növelte az IKA vezetásét, 4-1. A megnyugtató előny birtokában a második félidőben a hazaiak csak egy kapufáig jutottak Kovács Levente révén, de így is megérdemelten tartották otthon a három pontot. 
Tudósított: Mezővári Balázs

MÁV Előre FC Főnix – Tordas 3–0 (2–0)

Székesfehérvár, 150 néző
Vezette: Závotka Csongor.
MÁV Előre FC Főnix: Nideczki – Jungwirth, Kónya, Csiba, Adorján (Balogh L.) - Rubos Barnabás (Rubos Bence), Kertész (Bolla Barnabás), Király B. (Nyikos), Pápai (Andróczi) - Réti, Zólyomi. Vezetőedző: Pavlik József.
Tordas: Cseresnyés – Danis, Tolnai P., Kovács A. (Kovács Á.), Balogh B. (Csizmarik) - Horváth B., Dely (Somogyi T.), Szilágyi, Hernádi - Cservenka, Ilyés (Jancsó). Vezetőedző: Horváth Sándor.
Gól: Kertész (13.), Rubos Barnabás (16.), Tolnai P. (81., öngól).
Jók: Jungwirth, Csiba, Rubos Barnabás, ill. Cseresznyés, Horváth B.

A 13. percben Réti Patrik lépett be egy kényszerítő után a 16-oson belülre, ott elkaszálták hátulról. A megítélt büntetőt Kertész Attila higgadtan a jobb alsó sarokba lőtte, 1-0. A 16. percben később Csiba Zoltán végzett el egy szabadrúgást, a sorfalról lepattanó labdát Rubos Barnabás nagy erővel 17 méterről a jobb felső sarokba vágta, 2-0. A második félidőben talán nagy meleg hatására, de változott a játék képe és sokkal agilisabb Tordas ment ki a pályára és ez megzavarta a hazaiakat. Rengeteg eladott labda jellemezte a mérkőzést, a tordasi szabadrúgások, szögletetek, bedobások nagy veszélyt jelentettek a kapura. A cserék sem lendítettek a Főnix FC játékán, egészen a 81. percig, amikor Nyikos Martin ment el a baloldalon, középre passzolt labdája pedig Tolnai Péterről pattant a kapuba, 3-0. Az első félidőben mutatott játéknak köszönhetően a vendéglátók magabiztosan tartották otthon a három pontot.
Tudósított: Pavlik József

Lajoskomárom – Martonvásár 0–0

Lajoskomárom, 150 néző
Vezette: Szűcs László.
Lajoskomárom: Deák Z. – Juhász M., Kovács K., Czéhmeiszter, Csörgei (Dudar K.) – Willerding Zs. (Deák S.), Vadászi (Németh Á.), Gergye, Kövecses - Szontagh, Varga F. Vezetőedző: Dopuda Igor.  
Martonvásár: Farkas Cs. – Molnár G., Oláh, Horváth L. (Kádár), Jordáki (Pully) - Gerebenics, Keresztesi, Gábor Á., Ladányi - Fügedi, Neuvert. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Jók: Czéhmeiszter, Kovács K., Varga F., ill. Farkas Cs. (a mezőny legjobbja), Oláh, Jordáki.

Enyhe hazai mezőnyfölényt követően a Martonvásár előtt adódott az első (és részükről utolsó) lehetőség a 27. percben,  amikor jobbról, Gerebenics Norbert élesen a rövid sarok mellé lőtte a labdát. A 29. percben Vadászi Bence 20 méteres lövését a kapufa segítségével hárította Farkas Csaba. A 46. percben Juhász Márton lépett ki a védők között, tiszta helyzetből leadott lövését ismét védeni tudta a vendégek hálóőre. Az 54. percben egy hazai szöglet után Juhász M. fejese a bal kapufáról kifelé pattant… A 60. percben Varga Ferenc bal oldali szabadrúgása kipattant a kapusról, a védők azonban menteni tudtak a gólvonalról. A 73. percben egy jobboldali szöglet után Kovács Krisztián fejese a felső lécről levágódott, a lepattanó labdát pedig megint nem sikerült a hálóba juttatni. A 84. percben Dudar Krisztián ívelése Németh Ákost találta tiszta helyzetben, aki 5 méterről fölé bombázott. A második félidő alapján gólokkal kellet volna nyernie a lajosi csapatnak, azonban hősies védekezésének köszönhetően a Martonvásár joggal örülhetett a megszerzett pontnak.
Tudósított: Mosberger Mátyás

Szabadnapos: Ercsi Kinizsi

A góllövőlista állása:

1. Horváth Ádám (Sárbogárd) 19 gól
2. Mayer Dávid (Sárbogárd) 18 gól
3. Balogh László (MÁV Előre FC Főnix) 14 gól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában