A jegesmedve most játék

2024.04.10. 09:20

Eddig háromból három a fináléban

A jégkorong döntő harmadik meccsén sem hibáztak a FEHA19 juniorjai Miskolcon.

Szupkai Gábor

Forrás: FEHA19

Fotó: Soos Attila

 

Elsőre sima, másodszorra szoros győzelmet aratott hazai jégen a FEHA19 U21-es csapata a DVTK Jegesmedvék Akadémia ellen a juniorok jégkorong döntőjében. A harmadik csörtére viszont már Miskolcon került sor, ami nem könnyítette meg a fehérvári fiatalok dolgát. Gondolhatta ezt az egyszerű szurkoló, ám Tokaji Viktor tanítványait hidegen hagyta a helyszín és már az első másodpercektől kezdve megmutatták, hogy ki az úr a jégen. Az első harmadban Csibi Dávid a FEHA 19 kapujában nem kapott túl sok feladatot, megoldhatatlant pedig egyáltalán nem, kollégája Praták Dávidot ellenben komoly munkára fogták a fehérvári juniorok, és a 14. percben emberelőnyben Farkas László éles szögből mattolta is, 0-1.

Az első pihenőt követően kiegyenlítetteb lett a játék, ám egy miskolci kapu előtti bulit elhozott a FEHA19, a korong Ambrus Csongorhoz került, aki a kék vonalról nem élete legnagyobb bombáját eresztette meg, ám ez is éppen elég volt a második gólhoz, 0-2. Gyorsan jött egy újabb emberelőny, ezúttal különösebb veszély nélkül, majd gyors egymásutánban két fehérvárit is kiszórtak a csíkos mezesek, a játékrész végén pedig egy páros kiállítás került a jegyzőkönyvbe.

A harmadik harmadban szépen csordogáltak a percek, de valahogy nem volt benne a levegőben a miskolci gól. Erre fittyet hányva Csiki Hunor Alpár egy buli után megkaparintotta a korongot és fonákkal juttatta a korongot Csibi mögé kevesebb mint kilenc perccel a vége előtt, 1-2. A hajrában Vas János időt kért, lehozta kapusát, de ebből most a FEHA19 jött ki jól, Anze Zezelj talált az üres kapuba, 1-3. Ezzel a FEHA19 juniorjai 3-0-ra vezetnek a négy győzelemig tartó fináléban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában