Tenisz

2024.03.04. 19:41

Egyszerűen megállíthatatlan, ismét Budai nyerte a Viszló Transz Kupát

Hihetetlen, hogy mit művel a 18 éves csóri fiatal, Budai Zoltán András, aki sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a Kiskút TK által rendezett Viszló Transz Kupa F2-es kategóriáját.

Szabó Róbert

Budai Zoltán András ismét nem talált legyőzőre az F2-es kategóriában

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egyszerűen megállíthatatlannak tűnik Budai Zoltán András, a Kiskút TK versenyzője, aki az idei évben mind a négy székesfehérvári tenisztornán elindult. A fiatal játékos hazai pályán előbb január 29-én, majd február 12-én megnyerte a Viszló Transz Kupát, a Bregyó Kupán pedig csak a döntőben győzték le. A március 2-4. között rendezett újabb Viszló Transz Kupán is elindult, s nem is akármilyen teljesítménnyel rukkolt elő.

Budai az F1-es kategóriában is elindult, az első körben 6:0, 6:0-ra nyert, azaz adott egy biciklit a Vasas játékosának, Boros Bencének. A negyeddöntőben aztán a harmadik kiemelt Kisantal Botond már nagy falatnak bizonyult, az első szettet 6:1-re bukta el a Fejér vármegyei teniszező, a másodikat pedig 6:4-re. Szomorúságra azonban nem volt oka, hiszen az F2-es kategóriában továbbra is talpon volt.

A jó eredményeknek köszönhetően ezen a hétvégén már második kiemelt volt az F2-esek közt Budai, az első fordulóban 6:2, 6:1-re nyert Knoth Félix ellen, majd a következő körben kiosztott egy újabb biciklit, ezúttal Török Pétert verte 6:0, 6:0-ra. A simázás majdnem összejött Sinka Soma ellen is, de a Kapos TC versenyzője a második felvonásban nyert egy gémet, így 6:1, 6:0 lett a végeredmény. A döntőben aztán az a Nyiri Tamás volt az ellenfele a Kiskút TK teniszezőjének, aki az elődöntőben az első kiemelt Péntek Ábel ellen jutott tovább úgy, hogy a Kapos TC játékosa feladta a mérkőzést miután meghúzódott a combja. 

A fináléban végül ismét hengerelt Budai, 6:2, 6:2-re diadalmaskodott, így sorozatban harmadik alkalommal nyerte meg a Kiskút TK által szervezett Viszló Transz Kupát 2024-ben.

Budai Zoltán András (balra) harmadik alkalommal örülhetett a bajnoki címnek
Fotó: Budai Zoltán András

– Elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen szettveszteség nélkül nyertem meg az F2-es kategóriát – mondta lapunk kérdésére Budai. – Az F1-ben is helytálltam, a negyeddöntőig sikerült eljutnom. Jelenleg az iskola mellett heti 2-3 órát tudok edzeni, ahhoz, hogy szintet lépjek a magasabb kategóriában legalább 8-10 órára lenne szükségem. 

Budai Zoltán András legközelebb az áprilisi Viszló Transz Kupán léphet pályára, azonban a fiatal játékos érettségi előtt áll, így elképzelhető, hogy nem vállalja a versenyzést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában