Női labdarúgás

2024.03.02. 10:00

A legjobb négy között végezne a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC női NB I-es labdarúgó csapata 12 mérkőzésen megszerzett 27 pontjával a tabella negyedik helyén zárta az őszi szezont. A tavaszi félév előtt Halászi Kingával, a Puskás Akadémia FC női NB I-es csapatának vezetőedzőjével beszélgettünk.

Szabó Róbert

Halászi Kinga vezetőedző nehéz mérkőzésre számít a tavaszi szezon első összecsapásán

Forrás: puskasakademia.hu

Egy teremtornával indult a felkészülés. Mit adott ez pluszban a csapatnak?

– Nyolc csapat vett részt a tornán, két nap alatt zajlott le, az ötödik helyen végeztünk. Jó hangulatban telt az a hétvége, de teljesen más teremben futballozni. Az amúgy is jó csapatkohéziót mindenképpen erősítette ez a megmérettetés, ami mindenképpen egy pluszt adott nekünk.

Ezután játszottak osztrák, cseh, szlovén és horvát csapattal is, Rovinjban pedig egy hétig edzőtáboroztak. Hogy értékeli ezt az időszakot?

– A felkészülési mérkőzéseken sikerült előrelépnünk, az elején sok hiányzónk volt betegség miatt, így nagyjából egy másfél hét kiesett. Februárra szerencsére minden egyenesbe jött és úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettük volna. Nagyon hasznos volt az edzőtábor, főleg, hogy három edzőmeccset is játszottunk. A csapat fizikálisan és mentálisan is jó állapotban van, maximálisan készen állunk a bajnokságra, ahova szeretnénk átvinni a nemzetközi felkészülési találkozókon szerzett tapasztalatokat.

Kovács Eszter távozott a csapattól. Sikerült megoldani a pótlását?

– Jó játékosról beszélünk, de közös megegyezéssel távozott. Úgy gondolom, hogy a fiatalok meg fogják tudni oldani az ő pótlását.

Az őszi szezont a negyedik helyen zárták, tíz mérkőzés van hátra a bajnokságból. Milyen célokkal vágnak neki a tavasznak?

– Az elsődleges cél, hogy a legjobb négy között maradjunk. Kisebb rész cél, hogy a topcsapatok – Ferencváros, MTK, Győr – ellen jó mérkőzéseken, minél eredményesebben szerepeljünk. Eredmény szempontjából azonban tényleg az a legfontosabb, hogy ott legyünk az első négyben.

A kiesés ellen küzdő Szent Mihály FC otthonában lépnek pályára a tavaszi szezon első fordulójában. Milyen várakozásai vannak a mérkőzéssel kapcsolatban?

– Nehéz mérkőzésre számítok, inkább kontrákra rendezkednek be, így a legfontosabb az lesz, hogy tudjuk majd feltörni őket. Ha sikerül érvényesíteni az akaratunkat, és a végén jól koncentrálunk, akkor a három pont megszerzése is sikerülni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában