Síléc és Snowboard is kölcsönözhető

2024.01.09. 16:49

Nyitva a Városi Sí-Bank

A Vasvári Pál Általános Iskola pincéjében elérhető szolgáltatás Székesfehérvár Önkormányzatával együttműködve kedvező áron kínál sí- és snowboardfelszereléseket.

Ferencz Balázs

Gáncs József 32 esztendeje igazgatja a városi síbankot

Forrás: ÖKK/Simon Erika

Gáncs József már harminckét esztendeje üzemelteti a Vasvári Iskola alatti síbankot. Harminc felszereléssel indult a kedvező árakkal dolgozó kölcsönző, mára már 120 korszerű, teljes felszereléssel rendelkezik. Snowboardok, sílécek, síbotok, bakancsok sorakoznak a György Oszkár téri pincében. 

„Néhány testnevelő kollégámmal úgy döntöttünk, hogy az iskolai sítáborok költségeinek csökkentése érdekében hozzunk létre egy olyan szertárt, amihez mindenki hozzáfér, aki sítábort visz. Mindenféle úton, bizományiból, hóshow-ról, innen-onnan összeszedtünk harminc-negyven garnitúrát. Ezeknek a szimbolikus összegű kölcsönadásából lett bevétel.” – beszélt a kezdetekről Gáncs József. A mostani garnitúra jó minőségű, carving lécekből áll.

Bőséges a síbank választéka
Forrás: ÖKK/Simon Erika

„Szeretnénk egy kicsit karcsúsítani a költséget, valamint eloszlatni azt a tévhitet, hogy csak vagyonokból lehet síelni. Tény, hogy el kell utazni valahova, ahol hó van, ott meg kell szállni, étkezni kell, ez valóban egy tervezendő költségvetési tétel mind a családoknak, mind a magánembereknek. Azonban egyre többen megteszik, hogy a korábban nyárra időzített vakáció egy részét télre szervezik, és keresik a havas lejtőket.” – fogalmazott a Sí-Bank vezetője, aki a határ közelében fekvő Mönichkirchenbe egynapos sítúrákat is szervez.

A Székesfehérvári Városi Sí-Bank minden iskolai tanítási napon 17.00 és 20.00 óra között tart nyitva a György Oszkár tér 3. szám alatt található Vasvári Pál Általános Iskolában. További információkat személyesen, vagy a 06-20-911-2290-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában