Major Milán jól bunyózott

2024.01.18. 17:47

Májra támadt a mongol

Megosztott pontozással kapott ki a 68. Bocskai István Emléktornán világbajnoki bronzérmes mongol ellenfelétől a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívója, Major Milán.

Ferencz Balázs

Major Milán egyenrangú ellenfele volt a mongol válogatott bunyósnak

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

A csőszi Major Milán remekül kezdett a mongol válogatott, Misheelt Battumur ellen a Bocskai István Emlékverseny 67 kilogrammos súlycsoportjában. A Fehérvár Küzdősport SE húsz esztendős bunyósa balosaival többször is betalált ellenfele fejére, jókor szurkált közbe, ráadásul a világbajnoki bronzérmes mongol szemöldökét is ápolni kellett. Az első menetet úgy bokszolta végig Major, hogy a hátsó kezét szinte el sem engedte. 

Erőteljesebb bunyót hozott a második menet. Milán már kombinációt is ütött, de miután leengedte kezeit, Battumur többször is fejen találta egyeneseivel. De nem ez késztette aztán hátrálásra Major Milánt. Hanem a több testütés közül egy májra irányuló bal felütés. 

A harmadik menetben érezhetően visszavett a lendületből a magyar legény, azonban jól tartotta magát, ügyesen hajolt el többször is az ütések elől. Battumur jobban bírta erővel a végét, s megosztott pontozással lépett tovább a párharcból.

Ugyan a versenytől így mindkét fehérvári legény búcsúzott, de a viadal végéig maradnak Debrecenben, s kesztyűzésekkel múlatják az időt. Németh Zsolt már túl van egy hatmenetes sparringon, Major Milán pedig pénteken társul mellé.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában