Röplabda

2023.12.17. 07:00

Megerősítette harmadik helyét a tabellán a Loki

A női Extraliga 8. fordulójában a MÁV Előre-Foxconn csapata újabb győzelmével folytatta menetelését, ezúttal az UTE együttesét győzték le saját csarnokában, játszmaveszteség nélkül.

Káldor András

Király-Tálas Zsuzsanna (7) végig csapata vezére volt, fontos labdákat szerzett

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

UTE – MÁV Előre-Foxconn 0:3 (-21, -17, -22)
Újpest, 150 néző
Vezette: Mezőffy Zsolt, Bátkai-Katona Ágnes

UTE: Amaral 6, Zólyomi 3, Kindelan 7, Sziládi 4, Ambrosio 3, Moreno Borrero 3. Csere: Baksa (liberó), Kilyénfalvi 2, Dani 1, Whitney 9, Sanchez. Vezetőedző: Horváth András.

MÁV Előre-Foxconn: Dvoracek 20, Pallag 14, Vacsi 9, Király-Tálas 2, Matos Duran 4, Szabó L. 5. Csere: Kovács E. (liberó), Markovic 2. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Egyáltalán nem volt mindegy, hogy milyen eredménnyel végződik ez a rangadónak is beillő találkozó, mivel a fehérváriak lépés előnybe kerülhettek egy győzelemmel riválisaikkal szemben. Arra lehetett számítani, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszhatnak a felek, és a VOK-ban aratott sikerhez hasonló eredmény születik a Loki szempontjából.
A szezon során némileg más összetételben küldte pályára kezdőcsapatát a fehérváriak vezetőedzője, Lukasz Przybylak, így 130-szoros válogatott Király-Tálas Zsuzsanna a feladó posztján váltotta Agata Michalewiczet.
Az első szett kifejezetten hullámzó játékot hozott, a lila-fehérek 16:16-ig tartották a lépést, ezt követően azonban a MÁV Előre-Foxconn gárdája három ponttal meglépett. Ezt az előny igen jól őrizték a kék-fehérek, és az önbizalom növelés szempontjából is fontos szettet megnyerték.

A folytatásban jól indított a fehérvári csapat, az első öt pontot csak ők szerezték, innen próbált kapaszkodni az UTE, de 7:13 után ismét zsinórban jöttek a vendégek pontjai, és nem úgy tűnt, hogy utolérhetik őket a hazaiak. Ez a játszma a korábbi 27 perchez képest rövidebb lett két perccel, és újfent a kék-fehérek örülhettek.
A harmadik etapban négy-ötpontos vezetést kovácsolt a Loki, végig tartotta ezt, igaz a hajrában némiképp próbálták kizökkenteni ellenfelüket az újestiek, de végül az egységesebb csapatként működő MÁV Előre-Foxconn bedarálta őket.

- A végét szorossá tettük, illetve nehezen indult be az első szettben a gépezet, nagyon sok könnyű labda esetleg azért. mert nem kommunikáltunk rendesen. Ez kicsit az akklimatizálási gondokból eredt, viszont nagyon jó szerváltunk, emiatt is tudtuk megnyerni könnyedén a második szettet. – nyilatkozta a találkozót követően Király-Tálas Zsuzsanna.

- A tabella szempontjából fontos volt, hogy megszerezzük ezt a három pontot. Ma az volt a cél, hogy koncentráltak maradjunk és stabilan játsszunk. Talán nem ez volt a leglenyűgözőbb teljesítmény, de nehéz héten vagyunk túl. Sokan küzdenek egészségügyi problémákkal a keretből. Ha rendesen tudunk edzeni, akkor ennél is jobb formát tudunk hozni. – hangsúlyozta a MÁV Előre-Foxconn vezetőedzője, Lukasz Przybylak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában