Fél évszázadot ünnepelnek szombaton

2023.11.10. 16:55

Ötven éve adták át a nyitott, dunaújvárosi jégpályát

Egész napos programmal várják november 11-én, szombaton az érdeklődőket az újvárosi jégcsarnokba, fél évszázada adták át a létesítményt.

Horog László

A korábbi válogatott kapus, Berényi Norbert főszerepet vállalt a gála szervezésében

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Nagy nap lesz november 11-én, lévén pontosan ötven éves a dunaújvárosi jégkorong. Az 1973 őszén átadott nyitott jégpályán indult a jeges sportélet az acélvárosban, ez volt az első, vidéki pálya, nem sokkal később megalakult a helyi jégkorongcsapat is. Két évtizeddel később, a kilencvenes évek derekán elkészült az akkoriban rendkívül modernnek számító jégcsarnok, a sokszoros bajnok és kupagyőztes Dunaferr, majd Dunaújvárosi Acélbikák otthona. Az azóta nagy csaták otthonául szolgáló létesítmény a program megálmodóinak reményei szerint szombaton ismét megtelik, a belépés természetesen ingyenes.

A szervezők hónapok óta dolgoznak a jeles eseményen, a hivatalos meghívókban az alábbi gondolatok szerepelnek.

„Ötven éve indult az álom, egy nyitott pályán, Dunaújváros büszkeségeként, az idő kihívásait kiállván. Hatalmas játékosok és edzők, kiváló csapatmunka, Hat bajnoki cím és kupagyőzelmek, mi sem mutathat jobban. Sok kedves emlék a múltból, mosoly és könnyek egyaránt. A dunaújvárosi jégkorong örökre szívébe zár. Ünnepel Dunaújváros! Ünnepel a dunaújvárosi jeges élet, hiszen idén lesz az 50. évfordulója mindannak a csodás történetnek, ami 1973-ban elindult, és amit azóta is folyamatosan élünk. Jeges ünnep a miénk, és mindenkit nagy szeretettel várunk a Dunaújvárosi Jégcsarnok területére egy feledhetetlen múltidézésre november 11-én, már egészen a reggeli óráktól estébe nyúlóan."

A program 8.30-kor kezdődik, egy órán át tart a DAB KoriSuli bemutatója, 9.30-től 14.30-ig utánpótlás jégkorong-mérkőzésekre kerül sor, minden korosztályban. Aztán 14.45-től 16.00-ig a helyi Angels JSE női csapatának mérkőzése következik, a fő attrakció, a gálameccsnek beillő összecsapás 17 órakor kezdődik. A DAB-Docler utolsó, igazi sikercsapata, a 2013-14-es idényben magyar bajnok és hazai kupagyőztes együttes az Andersen Liga, tehát a honi másodosztály legjobbjaiból összeállított, all stars gárdával találkozik. A meccset ifjabb Azari Zsolt, a klub jelenlegi általános igazgatója hozta tető alá, a korábbi csatár tagja volt a tíz évvel ezelőtti együttesnek. Az említett, egy évtizeddel ezelőtti gárdából többen jégre lépnek a hétvégi derbin. A szünetekben műkorcsolya bemutatók következnek, majd 20 órától látványos jégdiszkó zárja az eseményt, csarnok kapuit 23 órakor zárják.

Berényi Norbert, a Dunaferr SE korábbi válogatott kapusa oroszlánrészt vállalt a szervezésben. Napokkal ezelőtt nyitotta kapuit a jégcsarnok melletti metodikai központban a nagyszabású kiállítás, amely az újvárosi hoki fél évszázadát mutatja be.

-A kiállítás ötletgazdája én vagyok, amúgy a teljes esemény a korábbi hokis, Varga Róbert fejéből pattant ki, aki tagja volt az első felnőtt csapatnak. Fontos, hogy a klub elnöke, a csapatot húsz éve irányító Azari Zsolt azonnal az esemény mellé állt, vállalta a házigazda feladatait, minden támogatást megadott, nélküle nem jöhetett volna létre a rendezvény. Gyerekkori barátom és korábbi játékostársam, Bali Attila biztosította a fotókat a kiállításhoz, reményeink szerint a szombati gála után, az elkövetkező hetekben, a hazai meccsek előtt, valamint a szünetekben sok érdeklődőt vonz majd a tárlat, amibe beletettük a szívünket és a lelkünket – közölte Berényi Norbert.

Az ötvenszeres válogatott, hét világbajnokságon szereplő, háromszoros bajnok, négyszeres kupagyőztes hálóőr elmondta, biztosan eljön Szélig Viktor, Vargyas László, Horváth András, Ladányi Balázs, Peterdi Imre, Orsó László, Tőkési Lajos, Simon Csaba, Baróti Zsolt, Bali Zsolt. Valamint elfogadta a meghívást, a jelenleg Gyergyószentmiklóson, egy utánpótlásnevelő műhelyben ténykedő korábbi sikeredző, Kercsó Árpád is, a 74 esztendős tréner tiszteletét teszi az eseményen. „Bízom abban, hogy méltón megünnepeljük a mögöttünk hagyott fél évszázadot, jó lesz találkozni a régi társakkal. A gálameccs után díjazzuk az 50 év során a klub sikereiben szerepet vállaló sportolókat, edzőket, vezetőket és szponzorokat, díszes, erre az alkalomra készített emlékéremmel" - tette hozzá Berényi Norbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában