A somogyiak ellen folytatni a menetelést

2023.11.17. 17:00

A nyolcadik sikerre hajtanak a kosarasok a bajnokságban

A Kaposvári KK látogat szombaton, 17 órakor a Gáz utcai csarnokba. A hazai bajnokságban hét győzelemmel listavezető albások folytatnák győzelmi szériájukat.

Horog László

A kaposváriak legutóbbi, fehérvári fellépésén az albásokat erősítő szenegáli-amerikai Mbacke Diong figyeli, hogy Takács Milán (fehérben) igyekszik labdát szerezni az Alba Regia Sportcsarnokban

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A felvezető, nemzetközi meccs nem sikerült jól, szerdán este Botevgradban volt jelenése az Arconic-Alba Fehérvárnak, a koronázóvárosi kosarasok csak győzelem esetén reménykedhettek a továbbjutásban az A-jelű hármasból. Eredetileg négy együttest sorsoltak össze a nyáron, Münchenben, a nemzetközi szövetség központjában, azonban a háború miatt az izraeli Bnei Herzliya érthetően kiszállt a FIBA Europe Cup küzdelmeiből, el sem kezdték a szereplést. A kvartett így trióvá szelídült, a fehérváriak a bolgár Balkan és a portugál Sporting CP ellen vették fel a harcot. Két vereséggel nyitottak, előbb 83-79-re kikaptak Lisszabonban, majd hazai pályán a bolgároktól 88-78-ra, utóbbi derbin esélyük sem volt a sikerre, néhányszor közelítettek ugyan, de a vendégek mindig tudtak újítani. Aztán a harmadik derbin javítottak Vojvodáék az Alba Regia Spotcsarnokban, hosszabbításban legyűrték a luzitánokat, 106-102-re.

Az utolsó esélyt a hétközi, bulgáriai derbi jelentette, 11 pontos győzelem esetén lehetett volna reménykedni, ám hiába kezdtek jól a kék-fehérek, végül 85-79-re kikaptak. Több meccsük már nincs, az utolsó fordulóban a veretlen Balkan látogat az 1-2-es mérleggel rendelkező portugálokhoz. Az 1 győzelmet és 3 vereséget számláló fehérváriak reményei ezzel elszálltak. A Balkan biztosan megnyerte a küzdelmeket, a tíz csoportelső automatikusan továbblép, valamint a hat legjobb második is, az Alba szerény mérlege miatt nem lesz közöttük.

Marad a hazai bajnokság, ahol remekel Alejandro Zubillaga együttese, hét bajnokiját egyaránt megnyerte, különösebb gond nélkül. A toronymagas favorit, bajnok Szombathely egyszer már botlott, Szegeden, 80-79-re, a Tisza-partiak meglepetésre a tabella harmadik helyét foglalják el, 5 győzelemmel és két kudarccal. A koronázóvárosiak szombaton délután a Kaposvárt fogadják, a somogyiak hektikusan szerepelnek, a 9. pozícióban tanyáznak, 3-4-es mérleggel. Legutóbb hazai pályán, jó játékkal verték a Zalaegerszeget 89-78-ra, előzőleg Debrecenben kaptak ki, 77-61-re.

-­ Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk a Balkan ellen, tudtuk, győzelem esetén van esélyünk továbbjutni a második körbe. Nagyon jó energiával kezdtünk, ennek köszönhetően az első félidőben közel tíz pontos előnyt tudtunk kiharcolni. Azonban a bolgár csapat váltott, a végjátékba pár pontos különbséggel mentünk bele, sajnos vereséget szenvedtünk. A Kaposvár ellen mindenképpen szeretnénk javítani, megőrizni veretlenségünket az NB I-ben. Elsősorban saját magunkra kell figyelnünk, ha jó ritmusban tudunk játszani, újabb győzelmet szerezhetünk. A KKK kellemetlen ellenfél, hullámzó a teljesítménye, képesek nagyon jó játékra is. Fontos lesz, hogy végig kontrolláljuk a mérkőzést – mondta a fehérváriak saját nevelésű hátvédje, Takács Milán.

A csapatkapitány, Vojvoda Dávid megtette a magáét a hétközi derbin is, 17/6 ponttal jelentkezett, azonban ez kevés volt az üdvösséghez. A hétvégi meccs kapcsán optimista, szülővárosa, tehát anyaegyesülete ellen.

- Hosszú út van mögöttünk, a FIBA Europe Cup sorozat kapcsán számolgatni még lehet, de sok értelme nincs, nagy valószínűséggel nem tudunk továbbjutni. Ettől függetlenül szerintem hasznos volt a nemzetközi szereplés, tanultunk belőle. Folytatódik a magyar bajnokság, ismét nehéz meccs elé nézünk, a Kaposvár kellemetlen csapat, jó, külföldiekkel. A múlt héten irányítót cseréltek, ami jól sült el, az új igazolás remek játékkal, 27 ponttal mutatkozott be a ZTE ellen. Biztosan motiváltan érkeznek hozzánk, vélhetően arra számítanak, hogy fáradtabbak leszünk a kimerítő, bulgáriai utazás után. Váradi Kornél személyében fiatal, jó edzőjük van, aki minden részletre odafigyel. Az nyilvánvaló, a kettős terhelés vett ki belőlünk, de még a szezon elején vagyunk, bírnunk kell a ritmust. Hazai pályán meg kell őriznünk a veretlenségünket, keményen, jól kell védekeznünk, valamint gyorsan támadnunk, ami eleve jellemző ránk. Ha ehhez jó dobóforma párosul, lesz esélyünk a győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában