Két világ között

2024.05.09. 12:30

Festménykiállítás nyílik a kastélyban Fehérvárcsurgón

A Károlyi József Alapítvány és az Interkulti Egyesület egy kiállítás megnyitót szervezett május 10-re. A 16 órakor nyíló tárlaton Abed Abdi, a híres 82 éves palesztin festőművész alkotásait láthatjuk naponta 10 és 18 óra között, a Károlyi-kastély látogatóközpontjában.

Palocsai Jenő

Abed Abdi képeihez a csókakői dombok, a hegyre felfutó szőlősorok, a színek számtalan árnyalatai adnak ihletet

Forrás: Abed Abdi

Az interkulturális párbeszéd előmozdításáért működő Interkulti Egyesület és a Károlyi József Alapítvány közösen szervezett kiállítást, a nemrégiben felújított istállóépületben.

Abdi Abed nemzetközileg elismert palesztin képzőművész 82 évesen is kimagasló alakja a palesztin művészet világának, és legtöbb alkotásában főként az erős érzelmeket kiváltó, gondolatébresztő ábrázolások és az emberi élmény mély értelmezései kapnak kiemelkedő hangsúlyt. A kiállításon válogatott új művek kerülnek a falakra Abdi egyedi, úgynevezett "Csókakői" gyűjteményéből–tudtuk meg Károlyi Angelica asszonytól, aki úgy fogalmazott:

– Művészete határokat dönt, és átlépve azokat, arra ösztönzi a nézőket, hogy az emberi érzelmek és kulturális gazdagság mélységeibe hatoljanak, melyek elősegíthetik a kulturális összefonódások mélyebb megértését–

A kiállítás látogatói a képzőművész legújabb alkotásait láthatják, egészen május 25-ig, melyeket Csókakőn, a falu mesebelinek tűnő domboldalain alkotott. A nemzetközi művésztelep által kurátorált és válogatott munkák betekintést nyújtanak Abdi Abed páratlan művészi víziójának ismeretlen oldalába, és tükrözik a hely csendes és békés jellegét, távol a Közel-Keleti konfliktus minden napjaitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában