A Cunder nyerte a kiállítások mérkőzését

2023.11.12. 19:49

A harmadik pozícióból várhatják az alapszakasz második felét a fehérvári kézisek

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság B-csoportjának 7. fordulójában az Erdei-legénység a vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt vasárnap délután.

Krebsz András

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Máv Előre-Cunder Kézisuli–Budapesti Honvéd 27-23 (13-14).

VOK, 50 néző, vezette: Salamon, Tóth J.

Cunder Fodor – DOBOS 6, RUPRECHT 8 (4), Borsos 5, Bencze 1, Csóka 1, Bándi 3. Csere: Novák (kapus), Pintér 3, Kovács G., Poór, Bakos, Ferenczi, Konc. Edző: Erdei Krisztián.

Eredmény alakulása: 7. perc: 3-2, 17. p.: 9-8, 24. p.: 12-10, 37. p.: 16-16, 44. p.: 21-19, 51. p.: 24-20, 57. p.: 25-22.

Kiállítások: 16, ill. 14 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2

A TFSE elleni idegenbeli bravúrdöntetlen után könnyebb feladat várt Erdei Krisztián tanítványaira, a csoport sereghajtója azonban nem várt ellenállást tanúsított és gyakorlatilag ötven percig tartani tudta a lépést a vendéglátóval.

A lassabb kezdés után lendületbe jöttek a felek, hazai oldalon a szélsők, elsősorban Dobos szállította a gólokat, hamar időt kértek a fővárosiak, 7-3. A gyors középkezdésekkel operáló fehér mezes hazaiak játékába többször is hiba csúszott, a kapuba csereként beálló Novák a 17. perc végén mutatta be az első fehérvári védést, 9-8. A félidő hajrája Novák hárításai ellenére a Honvédnak sikerült jobban, meglepetésre kispesti előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészt ismét Fodorral a kapuban kezdő hazai együttes a mindkét oldalra valósággal záporozó kiállítások közepette próbált fordítani, ami a 41. percben össze is jött, 19-18. Igazi adok-kapok csata alakult ki a parketten, melyet a beálló pozícióból gyakorlatilag veszélytelen cunderrsek bírtak jobban idegekkel, a végén már nem kellett izgulni a pontokért.

Győzelmükkel a székesfehérvári fiatalok az előkelő harmadik, a végelszámolásnál felsőházi rájátszást és biztos bentmaradást jelentő helyről várhatják az alapszakasz második felét, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény az újonc részéről.

– Sorsdöntő mérkőzést vívtunk, a győzelmi kényszer kissé rányomta a bélyegét a csapatom játékára. Borzasztóan szenvedős, alacsony színvonalú találkozón sikerült felülmúlni az ellenfelünket – értékelt Erdei Krisztián, a Máv Előre-Cunder Kézisuli edzője az összecsapást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában