Értékelő

2023.09.30. 11:13

Csupán egy pont lett a jutalmuk

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a rendes játékidő lefújása előtt még úgy tűnt, hogy a Puskás Akadémia FC vissza tud vágni a tavalyi két, a ZTE Arénában elszenvedett vereségért a házigazdáknak, ám az utolsó szót végül a kék-fehérek mondták ki.

Káldor András

Lamin Colley (fehér) jól szállt be, ő harcolta ki a büntetőt a PAFC-nak

Fotó: Szekeres Péter / ZH

Egyre gyakrabban láthatunk olyan mérkőzéseket, amelyek nem kilencven percig tartanak. A tiszta játékidő mind jobban előtérbe kerül, hiába vannak időhúzás jelleggel cserék, sérülések színlelése, vagy éppen a kétes szituációk VAR által hosszú percekig történő elemzése a játékvezető ezeket másodpercnyi pontossággal beszámítja. Így aztán nem lehetett azon csodálkozni pénteken késő este, hogy a ZTE-PAFC találkozó 90. percében a tartalék játékvezető a 9 perces hosszabbítás jelző táblát mutatta fel. Pedig ezt megelőzően két perccel lőtte a Puskás Akadémia FC a vezető találatát Jakub Plsek büntetőjéből. Sokan már elkönyvelték a felcsútiak győzelmét, mert valljuk meg őszintén nem volt jele annak, hogy ennek pontvesztés lehet a vége. A Zete azonban nem adta fel, és a csereként beállt Josip Spoljaric 99. percben szerzett góljával döntetlenre mentette a mérkőzést a kék-fehéreknek.

- Már örültem, hogy egy nullára megnyerjük a meccset, erre a végén hibáztunk, így egyenlített a ZTE. Eldönthettük, lezárhattuk volna a mérkőzést, például ha Nagy Zsolt jobb megoldást választ, és nem lő, hanem Komáromi Györgynek passzol. A végén hatalmas hibát követtünk el azzal, hogy hagytuk a labdát lepattanni, nem rúgtuk el, meg is büntetett minket az ellenfél. Kicsit görcsöltünk a befejezéseknél, több lehetőségünk volt, küzdöttünk becsülettel, szomorú vagyok, mert megérdemeltük volna a győzelmet. – mondta a találkozót követően, érthetően csalódottan Hornyák Zsolt a PAFC vezetőedzője.      

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában