Tisztes helytállás a bajnokesélyes ellen

2023.09.17. 21:02

A Máv Előre-Cunder megmutatta, helye van a harmadosztályban

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság B csoportjának 2. fordulójában az utolsó másodpercig küzdő Erdei-csapat megnehezítette a feljutásért küzdő fővárosiak dolgát vasárnap este.

Krebsz András

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Máv Előre-Cunder Kézisuli–Ferencvárosi TC U21 32-35 (12-18).
VOK, 110 néző, vezette: Meilinger, Szabadi.
Cunder Fodor – BÁNDI 5, Csóka 3 (2), Pintér 2, Borsos 2, Poór 4, Dobos 3. Csere: Novák (kapus), Bencze 3, Ruprecht 3, Kovács G. 1, Bakos, Bárdos 2, Ferenczi 1, KONC 1, Posta 2. Edző: Erdei Krisztián.
Eredmény alakulása: 8. perc: 4-5, 15. p.: 6-8, 24. p.: 9-13, 37. p.: 16-23, 45. p.: 20-28, 55. p.: 27-32.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2 , ill. 6/5

A két év kihagyást követően ismét az NB II-es pontvadászatban vitézkedő székesfehérvári alakulat egy ideig tartotta a lépést a zöld-fehérek ellen, ám a technikai hibák sora, valamint a kapusok gyengébb mutatói miatt (Fodor a 13. percben mutatta be első hárítását, a szünetig három védést jegyezhettünk fel hazai oldalon) fokozatosan ellépett a látogató.

Bárdos két pontos átlövéssel szállt játékba, de áttörést ez sem hozott, a második hazai időkérés és a kapuscsere ellenére a fordulásig tovább nőtt a különbség az együttesek között.

Az óriási rohanással induló második félidőben főként a fiatal játékosainak köszönhetően a közönség támogatását élvező cunderesek mínusz kilencről visszajöttek a mérkőzésbe (a fehérvári lövési hatékonyság a fordulást előtti 52-vel szemben 71 százalék volt a térfélcsere után), a kapusteljesítmény kissé javult, Konc öt labdát is szerzett, Bándi és Csóka pedig a gólszerzésben jeleskedett. Ruprecht piros lapja (18-25) sem tudta megtörni a Poóréka, akik négy gólra felzárkóztak, de ennél közelebb csak az utolsó támadásnál sikerült kerülniük a ferencvárosiakhoz.

– Az első negyven percben nem voltunk magabiztosak, az utolsó húsz percben viszont az ifik lendületet hoztak a mérkőzésbe. Össze kell dolgoznunk a csapatot, mert tíz új játékosunk van, bízunk benne, a végjáték erőt ad a folytatásra – értékelt Erdei Krisztián, a Máv-Előre-Cunder Kézisuli edzője a találkozót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában