Már lehet nevezni

2023.08.11. 10:43

Negyedszer rendezik meg a vármegyei kispályás futballbajnokságot

Az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága a 2023-2024-es idényben is meghirdeti a Fejér Vármegyei Kispályás Bajnokságot.

Káldor András

A 2022-2023-as döntőjét a Mol Aréna Sóstó utánpótlás pályáin rendezték

Fotó: fejer.mlsz.hu

A Fejér Vármegyei Kispályás Bajnokságba minden sportszervezet, vagy civil társaság benevezhet, amelynek székhelyén a 2023-2024-es bajnoki évadra nem neveztek felnőtt nagypályás labdarúgó csapatot a Fejér vármegyei bajnokságokban, továbbá azon települések, melyek neveztek a 2023-2024 évi labdarúgó bajnokságra felnőtt nagypályás csapatot, azonban csak olyan játékosokat szerepeltetnek, akik a 2023-2024-es évadban a Fejér Vármegyei Kispályás Bajnokságon kívül más szakágban nem rendelkeznek érvényes versenyengedéllyel, valamint elfogadja és teljesíti a nevezési feltételeket.

A nevezési határidő 2023. augusztus 25., péntek 12:00. Eddig a nevezési dokumentációnak be kell érkeznie az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságához. Fontos, hogy az újonnan nevező civil társaságoknak szükséges a mellékelt civil társaságot létrehozó dokumentumot is kitöltve csatolni a nevezéshez.
A bajnokságra nevezési díj nincs. A bajnoki év 2023. július 1-én kezdődik és 2024. június 30-án ér véget. A bajnokság tornarendszerben kerül lebonyolításra, a versenykiírásban foglalt megosztás és időrend szerint. A benevezett csapatokat az Igazgatóság Versenybizottsága területi alapokon csoportokba sorolja.
A csapatok mindegyike köteles egy hazai tornát ősszel és tavasszal rendezni a csoportjához tartozó összes csapat részvételével. A csoportfordulókat követően a csoportok első két helyezett csapatai Vármegyei döntő keretein belül döntik el a végső helyezések sorrendjét. A bajnokságba feljutó, illetve kieső csapat nincs.

A pontvadászat őszi időtartama 2023. szeptember 16. és december 31., míg a tavaszi szezon 2024. január 1. és június 30. között kerül megrendezésre.
A bajnokság versenyeztetéssel kapcsolatos költségeit az MLSZ Fejér Vármegyei

Igazgatósága fizeti meg, míg az egyes mérkőzések rendezési költségeit a pályaválasztó sportszervezetek fizetik. A vendég sportszervezeteket részvételük kiadásai (utazás, étkezés, szállás, stb.), valamint a csapatukat elkísérő szurkolók mellett közreműködő saját biztonsági szolgálatot ellátók költségei terhelik..
Mint ismeretes első alkalommal 2020 szeptemberében, a Covid első hulláma után léptek kispályára azoknak a településeknek a csapatai, ahol nagypályás futballcsapat szerezett keretek között, bajnoki rendszerben évek óta nem működött. Az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága azokat a falvakat, városokat igyekeztek megszólítani, ahol a korábbi évtizedekben sikeres együttesek szerepeltek a különböző osztályokban, majd a labdarúgás elhalványult a községben.
Az első megmérettetést az Úrhida, a másodikat a Perkáta nyerte, míg legutóbb a Balinka-Mecsér együttese bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában