Atlétika VB 7. nap

2023.08.25. 23:01

Fehérvári büszkeségek a rekortánon

Az atlétikai világbajnokság hetedik napján este a magyar női 4x100-as váltó, noha nem jutott tovább, országos csúcsot ért el, melynek tagja volt az ARAK korábbi sprintere, Takács Boglárka is. Nem ő volt az egyetlen fehérvári a világbajnokság hetedik napján, hiszen a még mindig ARAK-os színekben versenyző Szabó Dániel is pályára léphetett a 4X100-as férfi váltó tagjaként, ahol az Illovszky Dominik, Boros Bence, Szabó Dániel és Pap Márk alkotta magyar négyes idei legjobbját futotta, azonban ez is kevés volt a döntőbe jutáshoz.

Bagotai Zsanett

Szabó Dániel (hátul) küzdelmes éveket tudhat maga mögött, de a türelem és a kemény munka meghozta gyümölcsét, és nem akármilyen visszatérést eredményezett

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

Shericka Jackson minden idők második legjobb idejével nyerte meg a fői 200 méter döntőjét. A férfiaknál Noah Lyles a 100 után a 200 aranyát is behúzta. Női hármasugrásban a szinte végig szenvedő Yulimar Rojas az utolsó ugrásával bizonyítva klasszisát megvédte a világbajnoki címét.

Női 800 méteren Kéri Bianka a második elődöntőben szerepelt. A magyar futó az első körben a mezőny végén állt, majd 600 méternél megindult előre. Az utolsó kanyarban a harmadik helyen futott, a hajrát azonban nem bírta, 2:01.68-as idővel a nyolcadik helyen végzett a futamában, így nem jutott döntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában